Tornar al llistat de primera persona

Jesús Álvarez Herms - Professor de Formació Professional de l’IES Flos i Calcat

16/01/2015

Jesús Álvarez Herms - Professor de Formació Professional de l’IES Flos i Calcat

"La terminologia mèdica és una eina curricular i fonamental per al desenvolupament professional dels tècnics en documentació sanitària. Per aquest motiu, en el centre d’ensenyament on desenvolupo la meva activitat professional es dóna importància a transmetre als alumnes l’interès per l’adquisició d’habilitats en terminologia mèdica, interès que ha estat ampliat i reforçat amb la visita guiada a la seu del TERMCAT.

En aquesta visita, els alumnes han pogut rebre informació de primera mà sobre el procés que se segueix en l’estudi i normalització dels termes específics de les diferents àrees del coneixement. A més, el web del Centre, d’accés fàcil i molt intuïtiu, ofereix una resposta ràpida a dubtes terminològics específics.

En una segona perspectiva professional, com a doctor en Fisiologia, he treballat molt amb terminologia específica que sovint presenta formes calcades d’altres idiomes. En aquest cas, com en altres àmbits específics de treball, és important que els professionals dels diferents àmbits col·laborin amb el TERMCAT per contribuir a la normalització de la terminologia catalana. En síntesi, tant en l’àmbit de la formació i la didàctica com en el de la investigació, la figura del Centre de Terminologia hauria de ser un referent per a tots els professionals especialitzats."

 

Jesús Álvarez Herms
Professor de Formació Professional
IES Flos i Calcat
Investigador en el camp de la Fisiologia

 

Comparteix al Facebook Comparteix al Twitter