Tornar al llistat de primera persona

Xavier Lasauca - Responsable de Gestió del Coneixement i Sistemes d’Informació en R+D

23/07/2015

Xavier Lasauca - Responsable de Gestió del Coneixement i Sistemes d’Informació en R+D

"La meva relació amb el món de la terminologia se sustenta sobre múltiples perfils d’usuari. Com a coordinador tècnic del butlletí electrònic RECERCAT, publicat des de la Secretaria d'Universitats i Recerca, sovint hem d’encarar dubtes terminològics vinculats a diversos àmbits de coneixement, ja que alguns continguts del butlletí estan basats en treballs de recerca publicats originàriament en anglès (sempre partim de fonts originals). Per exemple, en l’àmbit de la genòmica, i gràcies a la Neoloteca, hem après que enhancer equival en català a interruptor, o que de packaging n’hem de dir encapsidació.

Com a traductor jurat, haig de confessar que m’han estat francament útils els diccionaris terminològics del TERMCAT per moure’m entre les tempestuoses aigües de l’enrevessat món del vocabulari jurídic, molt especialment els diccionaris de dret administratiu i dret civil.

Com a bloguer i físic de partícules, dono la més cordial de les benvingudes al nou Diccionari de física, que ens permetrà escriure de manera apropiada els noms dels quarks, els barions, els mesons i la resta de partícules que conformen el vast zoològic que configura el model estàndard de la física quàntica.

Finalment, voldria fer palesa la meva admiració perquè el TERMCAT ha sabut adaptar-se als nous temps des del punt de vista comunicatiu amb una aposta valenta per la innovació i el món 2.0. Una bona prova d’això són el butlletí, el blog i la seva presència continuada a les xarxes socials, des d’on es difon i es divulga el coneixement vinculat a la terminologia amb un to remarcadament pedagògic. I no cal dir que reptes 2.0 com el que va proposar enguany el TERMCAT per Sant Jordi (#TermJordi) permeten als concursants jugar amb la terminologia, difondre-la i estimular la nostra imaginació creativa..."

 

Xavier Lasauca
Responsable de Gestió del Coneixement i Sistemes d’Informació en R+D
Direcció General de Recerca
Departament d’Economia i Coneixement
Generalitat de Catalunya

Autor del blog L’ase quàntic


Comparteix al Facebook Comparteix al Twitter