Tornar al llistat de primera persona

Montserrat PocurullTècnica lingüística del SLC de Mollet. Centre de Normalització Lingüística del Vallès Oriental

22/09/2015

Montserrat Pocurull<strong> - </strong>Tècnica lingüística del SLC de Mollet. Centre de Normalització Lingüística del Vallès Oriental

"Un servei de català és una porta on arriben consultes sobre cursos de català, recursos i drets lingüístics, assessorament lingüístic i projectes col·laboratius ben diversos. Avui us vull explicar dues experiències de col·laboració entre el TERMCAT i el Servei de Català de Mollet (CNL Vallès Oriental).

La terminologia de les ciències de la salut, en primer terme  ha estat, per exemple, la segona edició d’una xerrada de formació del TERMCAT sobre terminologia sanitària adreçada a estudiants i professors d’instituts de secundària del municipi, organitzada conjuntament pel Consorci per a la Normalització Lingüística i l’Hospital de Mollet.

Des del Servei de Català de Mollet també hem tingut l’oportunitat de compartir amb el TERMCAT un projecte que ens va encarregar el Centre d’Estudis Molletans-Ajuntament de Mollet. El resultat final és un diccionari que conté 107 termes del món de la indústria tèxtil a Mollet del Vallès. Si bé fa dos anys ja havíem editat el vocabulari Eines i estris de la vida rural a Mollet del Vallès, aquest projecte de terminologia tèxtil ha anat més enllà. Disposar d’accés al gestor de terminologia del TERMCAT ens ha permès treballar de forma coordinada i en equip des de diferents espais de treball i ha fet possible poder allotjar i difondre aquest vocabulari en l’apartat Diccionaris en Línia del web del Centre de Terminologia.  

La sinergia entre institucions que ens dediquem a la llengua com el Consorci per a la Normalització Lingüística i el TERMCAT és fonamental. L’experiència, per dir-ho en llenguatge tèxtil, és de fil de vint, és a dir, de màxima qualitat!"

 

Montserrat Pocurull
Tècnica lingüística del Servei Local de Català de Mollet
Centre de Normalització Lingüística del Vallès Oriental

 

Comparteix al Facebook Comparteix al Twitter