Tornar al llistat de primera persona

Mercè Bacardit Peñarroya – Traductora i col·laboradora del TERMCAT

19/02/2016

Mercè Bacardit Peñarroya<strong> – </strong>Traductora i col·laboradora del TERMCAT

"Vaig iniciar la meva col·laboració amb el TERMCAT ara ja fa uns anys, quan vaig entrar a formar part del que llavors era l’Àrea d’Assessorament. Aquesta oportunitat em va permetre aprofundir els coneixements en terminologia que s’adquireixen durant els estudis universitaris i, sobretot, desenvolupar noves habilitats i estratègies de recerca per a resoldre casos terminològics puntuals de tots els àmbits d’especialitat, a més de descobrir noves fonts d’informació i recursos digitals.

En l’etapa actual com a professional autònoma, em dedico a la traducció i la correcció de textos de diversos àmbits d’especialitat i, al mateix temps, continuo col·laborant amb el TERMCAT com a terminòloga del Servei d’Atenció Personalitzada del Cercaterm. Considero que aquesta doble faceta m’aporta un enriquiment professional molt interessant. D’una banda, tinc l’oportunitat d’aplicar les destreses que he anat adquirint com a terminòloga a l’hora de resoldre les qüestions terminològiques puntuals que se’m plantegen cada dia, i que sovint requereixen una resposta immediata, atesa la urgència de molts dels encàrrecs de traducció. D’altra banda, puc aprofitar també els coneixements sobre els diversos àmbits temàtics que adquireixo durant la traducció i revisió de textos per a resoldre els casos que plantegen els usuaris del Servei d’Atenció Personalitzada, la qual cosa ens permet, en algunes ocasions, oferir una resposta amb més agilitat.

Crec que tant el Cercaterm com els diversos diccionaris en línia que el TERMCAT posa a disposició del públic són eines essencials per a tots els traductors, que ens permeten accedir ràpidament a la terminologia que necessitem per a poder satisfer les exigències i els requisits de la professió. A més, com a usuaris del Servei d’Atenció Personalitzada, també tenim l’oportunitat de contribuir a ampliar la terminologia en llengua catalana amb els termes procedents de les nostres consultes."

 

Mercè Bacardit Peñarroya
Traductora i col·laboradora del TERMCAT 

 

Comparteix al Facebook Comparteix al Twitter