Tornar al llistat de primera persona

Àlex Hinojo – Activista cultural i director de projectes d'Amical Wikimedia

16/12/2016

Àlex Hinojo – Activista cultural i director de projectes d'Amical Wikimedia

"La Viquipèdia és una síntesi del coneixement existent que ha esdevingut una de les principals fonts d'informació a nivell mundial. En pocs anys, internet s'ha convertit en una eina imprescindible per al nostre dia a dia. Si volem viure plenament en català, hem de poder viure plenament en català a la xarxa. Per això és important que la versió en català de la Viquipèdia tingui una bona salut i la millor qualitat possible.

La Viquipèdia és com un espai públic que reflecteix la comunitat que el genera i que el fa servir. El seu logotip és un puzzle inacabat, que dona a entendre que totes les peces són necessàries, que un mateix és la peça que falta, però que el coneixement, la informació, és inabastable, ja que evoluciona contínuament de la mà dels avenços científics i socials.

Com que tothom hi pot col·laborar, el seu corpus d'articles acaba reflectint la realitat lingüística dels catalanoparlants: ús ponderat de les varietats lingüístiques, freqüència de certes errades ortogràfiques, usos o no de determinada terminologia. És per això que per a nosaltres és molt important i profitós col·laborar amb institucions com el TERMCAT, que ens ajuden a millorar la qualitat global del projecte. Si la qualitat de la Viquipèdia es mesura per la qualitat i traçabilitat de les seves referències bibliogràfiques, col·laborar amb institucions com el TERMCAT ens permet fer un salt endavant, amb el qual surten beneficiats la Viquipèdia, el TERMCAT i el conjunt de la ciutadania."

 

Àlex Hinojo
Activista cultural i director de projectes d'Amical Wikimedia


Comparteix al Facebook Comparteix al Twitter