Tornar al llistat de primera persona

Ester Sarquella - PIAISS

12/06/2017

Ester Sarquella - PIAISS

"Un dia escoltava una companya de feina que ens recordava una de les lleis de Murphy, que diu alguna cosa com ara que “dos monòlegs no fan un diàleg”. Al llarg dels darrers anys, des del PIAISS, el Pla de la Generalitat de Catalunya que promou l’atenció integrada entre salut i els serveis socials, hem pogut constatar que certament invertir en la generació de cultura, coneixement i llenguatge compartit entre els dos sectors era absolutament imprescindible si volíem avançar de forma satisfactòria. De fet, moltes vegades els professionals d’un àmbit i de l’altre ens feien notar aquesta necessitat, i per això vam decidir, tal com ja s’havia fet en ocasions anteriors, demanar suport al TERMCAT per generar una eina com la Terminologia de l’atenció integrada.

Disposar d’un diccionari, fet amb un grau de participació molt destacat i amb un rigor quant al procés i adopció de consens que només l’expertesa dels professionals del TERMCAT poden aportar, té un gran valor present i futur.

Ja hi havia altres diccionaris de salut i de benestar social, en el desenvolupament dels quals també havia participat el TERMCAT: el Diccionari de serveis socials i la Terminologia de la cronicitat, però requeríem una tasca d’harmonització d’alguns dels termes definits en aquestes dues obres i la definició de nous termes que s’han anat adoptant en la implementació de l’atenció integrada. En aquest context, es va iniciar el projecte per a la definició dels 85 termes de referència que els professionals de salut i serveis socials havien considerat essencials.

Ara ens correspon, des del PIAISS, seguir promovent l’ús de la terminologia en atenció integrada com a marc terminològic de referència en aquest àmbit a casa nostra, però en qualsevol cas, ha estat un privilegi compartir aquest procés amb els amics del TERMCAT."

Ester Sarquella Casellas
Pla interdepartamental d’atenció i interacció social i sanitària


Comparteix al Facebook Comparteix al Twitter