Tornar al llistat de notícies

Fotografia digital, ADR, fàbrica d'idees... El butlletí de gener arriba carregat de notícies i apunts

31/01/2019

El TERMCAT publica una nova edició del seu butlletí informatiu, en què presenta una selecció de les notícies més rellevants esdevingudes durant el mes en curs i alguns dels apunts publicats relatius a termes vinculats a l’actualitat. El butlletí és l’eina més adequada per a totes les persones interessades en l’activitat del Centre de Terminologia, que hi troben recollida i accessible ràpidament la informació més destacada.

El butlletí del mes de gener destaca dues de les publicacions difoses durant aquest mes, la Terminologia de la fotografia digital i la Terminologia dels sistemes de resolució alternativa de conflictes (ADR). També s’hi pot trobar una notícia referida a la traducció al català de dues noves normes tècniques de l’àmbit de la gestió empresarial, i una altra sobre la presentació del Diccionari de bioètica en curs que es va fer en un congrés internacional.

Pel que fa als apunts, s’hi recull un interessant apunt sobre les denominacions catalanes normalitzades que, en l’àmbit de la farmacologia, permeten traduir l’anglès drug i els seus derivats, i evitar formes inadequades com ara *drogabilitat o *substantivitat. Igualment, hi ha un apunt amb alguns dels termes més destacats de la recent publicació dedicada a la fotografia digital (ull de peix, píxel calent, viratge...), i un altre text que presenta les alternatives catalanes a la forma think tank, d’ús habitual en els àmbits de la política i la sociologia.

El butlletí es publica amb una periodicitat mensual, i les persones interessades a rebre’l a la seva bústia de correu només cal que ho assenyalin en el formulari de registre del web.

 

Comparteix al Facebook Comparteix al Twitter