Tornar al llistat de notícies

L’equip directiu de l’Associació Europea de Terminologia es reuneix a la seu del TERMCAT

11/02/2019

© TERMCAT

© TERMCAT

Aquest dilluns, 11 de febrer, el TERMCAT acull la primera trobada anual del nou equip directiu de l’Associació Europea de Terminologia (AET).

L’Associació Europea de Terminologia té com a missió fomentar el multilingüisme per mitjà de la terminologia, proporcionant una plataforma en l’àmbit europeu que contribueixi a promoure i professionalitzar l’activitat terminològica, millorar-ne el reconeixement i establir ponts de cooperació entre organitzacions, associacions i entitats del sector.

En la reunió s’analitzaran temes com ara la planificació de la propera Cimera Europea de Terminologia que tindrà lloc a Dublín (2020); la celebració d’una conferència sobre bancs nacionals de terminologia a Copenhaguen (Nordterm 2019), i la planificació de l’acció en cooperació prevista per al primer semestre de l’any. A més, hi haurà ocasió perquè els membres de l’equip directiu estableixin un diàleg amb els tècnics del TERMCAT i comparteixin informació sobre les realitats lingüístiques i organitzatives que viuen en el dia a dia de les seves organitzacions.

El TERMCAT ocupa la secretaria executiva i la tresoreria d’aquest organisme europeu i en coordina les accions comunicatives i de cooperació: la coordinació dels acords de col·laboració amb altres institucions de l’esfera terminològica internacional, les accions de cooperació entre els membres, els acords de patrocini i la comunicació digital.

 

Butlletí d’informació

Entre les actuacions de comunicació de l’Associació, es pot destacar especialment la publicació mensual del butlletí d’informació. Amb l’objectiu d’assegurar una comunicació regular, el butlletí s’alimenta amb les notícies que hi fan arribar els membres de l’Associació.

També té seccions dedicades a l’agenda terminològica internacional, a suggeriments dels associats i a articles, especialment referits a noves publicacions o projectes d’interès comú.

El TERMCAT es fa càrrec d’aquesta publicació, que es difon en versió anglesa i francesa. Actualment s’envia a més de 160 institucions i organismes europeus que treballen en terminologia —com ara TermCoord, Termnet, ELETO, ISO/TC37, GTW, etc.—, i se n’han publicat 96 edicions, disponibles també des del web de l’Associació.

 

Teniu disponible aquesta informació en pdf, en format de nota de premsa.

 

Comparteix al Facebook Comparteix al Twitter