Tornar al llistat de notícies

En la mort d'Aina Moll, en homenatge i reconeixement

11/02/2019

CC BY-3.0 Pau Cabot (Wikimedia Commons)

CC BY-3.0 Pau Cabot (Wikimedia Commons)

El 13 de maig de 1985 el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i l’Institut d’Estudis Catalans van signar un conveni per a la creació d’un centre que promogués i coordinés les actuacions terminològiques en llengua catalana: el Centre de Terminologia TERMCAT. La directora general de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya era, en aquell moment, Aina Moll i Marquès, que ha mort el dia 9 de febrer i a la qual volem dedicar uns mots d’homenatge i reconeixement.

Ha estat una vida lliurada a l’estudi i al servei de la llengua, des de les inicials col·laboracions a la Menorca natal amb el seu pare, Francesc de Borja Moll, fins fa ben poc temps: la recordem encara com una de les membres més actives de la Secció Filològica de l’Institut d’Estudis Catalans. La seva activitat pública ha estat marcada sempre per la voluntat de recuperació de la llengua, i és des d’aquesta perspectiva global que s’ha d’entendre l’impuls que donà a la creació del TERMCAT.

Els prop de 35 anys d’història del Centre, amb la intervenció en més de 600 projectes terminològics i més de 350.000 fitxes terminològiques a disposició pública, entre molts altres assoliments, són també el fruit d’aquella llavor plantada per Aina Moll. L’agraïment, doncs, és ben viu, i també ho és el compromís en els mateixos valors que inspiraren la creació del TERMCAT i que encara avui en vertebren l’actuació.

 

Comparteix al Facebook Comparteix al Twitter