Tornar al llistat de notícies

Nous termes en estudi (26/01/2012)

23/01/2012

Dijous 26 de gener tindrà lloc a la seu del TERMCAT una nova reunió del Consell Supervisor. En aquesta reunió s’estudiaran els termes següents, amb l’objectiu d’establir-ne les denominacions catalanes més adequades.

Els presentem en la forma amb la qual han arribat a la Secretaria del Consell Supervisor, acompanyats de la proposta o propostes alternatives que s’estan estudiant i d’una definició provisional.

Si ens voleu fer arribar informació addicional sobre algun d’aquests termes, perquè en sou experts o els coneixeu especialment, ho podeu fer per mitjà de la Bústia de suggeriments.

 

 

Terme de comunicació empresarial

kick-off meeting (reunió d’arrencada, reunió inicial, reunió d’inici de projecte, reunió de sortida, reunió de posada en marxa, reunió zero, reunó preliminar)

Reunió inicial entre les parts implicades en un projecte que té com a objectiu determinar-ne l’organització i la planificació i posar-lo en marxa de manera efectiva

 

Terme de cartografia

veritat terreny (veritat terreny, realitat del terreny, informació sobre el terreny, dades de camp, informació de camp, control de camp, verificació sobre el terreny)

Informació obtinguda a partir de l'observació del terreny i de les mesures realitzades in situ, respecte de la qual s'avalua la precisió de la informació corresponent obtinguda per teledetecció.

 

Terme de física

croma (croma, intensitat cromàtica, saturació, saturació relativa, puresa)

Atribut de la percepció visual corresponent al grau de saturació d’un color respecte de la lluminositat d’un blanc il·luminat de manera similar.

 

Termes de matemàtiques

missing data (dada absent, dada faltant, dada no observada, dada no inclosa, dada perduda, dada desconeguda)

Dada referent a una variable d'un estudi de la qual no es pot disposar.

 

space-filling curve (corba recobrent, corba d’ompliment, corba de farciment, corba omplidora)

Corba contínua que passa per tots els punts d'una regió fins a omplir-la.

 

El Consell Supervisor és l’òrgan encarregat de la fixació de la terminologia en llengua catalana, integrat per membres designats per l’Institut d’Estudis Catalans i membres del TERMCAT.