Tornar al llistat de notícies

El TERMCAT publica en línia el Diccionari d’homeopatia

23/09/2010

El TERMCAT publica la versió en línia del Diccionari d'homeopatia, elaborat pel metge homeòpata Xavier Cabré amb l’assessorament terminològic del TERMCAT. 

 

El diccionari conté uns 400 termes en català, que es presenten acompanyats de la categoria gramatical, les equivalències en castellà, francès i anglès i la definició. Conté també abundants explicacions complementàries dels conceptes i exemples que permetran als lectors entendre millor la filosofia i l’aplicació pràctica d’un mètode terapèutic que cada cop té un pes més important en la nostra societat.

 

S’hi troben termes com dinamització, gemmoteràpia, globalitat de símptomes, homotoxicologia, miasma, nosode, punts de Weihe, remeis florals de Bach, simíl·limum, símptoma clau o sucussió, que sovint generen dubtes, denominatius i conceptuals, a tots aquells que s’acosten al món de l’homeopatia o fins i tot als que l’exerceixen professionalment.

 

El Diccionari d’homeopatia, editat pel TERMCAT l’any 2004 amb el patrocini dels laboratoris farmacèutics Phinter-Heel, va comptar amb al participació d’experts de l’Acadèmia Homeopàtica de Barcelona i de la Secció d’Homeopatia del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona.