Les llengües del món, reunides en un diccionari

Llengües del món

El TERMCAT i la Direcció General de Política Lingüística han presentat aquest dimarts 24 de febrer el Diccionari de llengües del món, que aplega 1.264 entrades amb informació sobre les llengües que es parlen en els diversos territoris del planeta.

Cada entrada s’encapçala amb la denominació o les denominacions catalanes de cadascuna de les llengües, i també inclou els noms de cada llengua en 18 llengües diferents: àrab, gal·lès, alemany, anglès, espanyol, basc, francès, gallec, guaraní, italià, japonès, neerlandès, occità, portuguès, rus, suahili, amazic i xinès. A més a més, s’ofereix el nom de la llengua escrit en la llengua mateixa de què es tracti. Complementàriament, l’obra aplega informació sobre la filiació lingüística de cada llengua, el lloc on es parla, la seva situació sociolingüística, vitalitat, alguns aspectes històrics, etc.

Les dades contingudes en aquest diccionari procedeixen d’un projecte que Linguamón - Casa de les llengües va dur a terme amb la col·laboració del Grup d’Estudi de Llengües Amenaçades de la Universitat de Barcelona i del CIEMEN.

L’acte de presentació s’ha fet en el marc dels actes de celebració del Dia Internacional de les Llengües Maternes, i ha estat presidit pel conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Ferran Mascarell. També hi han intervingut Ester Franquesa, directora general de Política Lingüística; M. Carme Junyent, directora del Grup d’Estudi de Llengües Amenaçades de la Universitat de Barcelona, i el director del TERMCAT, Jordi Bover.

Es pot accedir al diccionari des de l'apartat de Diccionaris en Línia del web del TERMCAT, que recull més de vuitanta repertoris terminològics d'àmbits especialitzats. També podeu accedir a aquesta informació en format de nota de premsa.