Tornar al llistat de notícies

Nous acords per potenciar el català a la base terminològica de la Unió Europea i a les normes UNE/ISO

29/07/2015

El TERMCAT acaba de signar dos nous convenis de col·laboració en matèria terminològica que permetran que el català augmenti la seva presència en dos àmbits de rellevància internacional.

Per una banda, s’ha signat un conveni amb la Unitat de Coordinació Terminològica del Parlament Europeu, l’objectiu del qual és enriquir la versió interna de la base de dades IATE amb terminologia catalana. La base de dades IATE (‘InterActive Terminology for Europe’) és el recurs compartit per les institucions relacionades amb el Parlament Europeu per a assegurar la coherència terminològica en la documentació que es prepara en les diverses llengües de treball.

Per una altra banda, també s’ha renovat i ampliat el conveni que el TERMCAT té signat amb l’Associació Espanyola de Normalització i Certificació AENOR des de l’any 2005, amb l’objectiu de desenvolupar les versions catalanes de les normes UNE. Les normes UNE són d’aplicació generalitzada en àmbits com ara la indústria, i se solen correspondre amb normes ISO (‘International Standards Organization’) d’abast internacional.

Podeu consultar també la nota de premsa corresponent.

 

Comparteix al Facebook Comparteix al Twitter