Tornar al llistat de notícies

El TERMCAT publica en línia el Petit diccionari de ciència, dirigit per Rosa Estopà, amb definicions i il·lustracions fetes per la mainada

16/03/2017

El TERMCAT publica en línia el Petit diccionari de ciència, obra col·lectiva coordinada per Rosa Estopà, professora de la Universitat Pompeu Fabra. Es tracta d’un diccionari trilingüe català-castellà-anglès, que presenta 120 termes científics definits i il·lustrats per nens i nenes de 5 a 8 anys.

L’edició en línia que ara es presenta és la versió plurilingüe de l’obra amb el mateix títol publicada en paper l’any 2012 per Publicacions de l’Abadia de Montserrat. Els infants que hi van col·laborar, de primer i segon de primària de les escoles Annexa Joan-Puigbert de Girona i Sant Nicolau de Sabadell (2009-2012), es van convertir en petits-grans lexicògrafs: van elaborar fitxes on explicaven el significat dels termes en català i van fer un dibuix per a cada terme.

Els termes van ser revisats per un ampli grup d’experts en llengua, en didàctica i en ciència, que van elaborar les definicions amb el coneixement acumulatiu de la mainada, i van validar la informació des del punt de vista científic i lingüístic. En l’edició en línia, a més a més, es presenta una selecció dels dibuixos i tota la informació traduïda també al castellà i a l'anglès.

El diccionari forma part d'un projecte més ampli, “Jugant a definir la ciència” (http://defciencia.iula.upf.edu), que pretén treballar el llenguatge juntament amb el coneixement científic des dels primers anys de l’aprenentatge, i que presenta diverses activitats complementàries relacionades.

El TERMCAT ha participat en aquesta edició per contribuir a la difusió de l’obra, i l’ofereix entre els diccionaris allotjats a la seva col·lecció Diccionaris en Línia, que recull més de 120 títols dels més diversos àmbits d’especialitat.

Podeu consultar aquesta informació en pdf, en format de nota de premsa.

 

Comparteix al Facebook Comparteix al Twitter