Tornar al llistat de notícies

Es difon en línia el Diccionari de robòtica industrial

10/05/2017

El Diccionari de robòtica industrial, fruit de la col·laboració d’un equip de professors de la Universitat Politècnica de Catalunya i de lingüistes del Servei de Llengües i Terminologia de la mateixa Universitat, s’incorpora a la col·lecció Diccionaris en Línia del TERMCAT i, per tant, es fa disponible en suport digital.

Es tracta de la versió electrònica de l’obra editada en paper l’any 1991, elaborada per Marta de Blas, M. Rosa Mateu, Rosa Maria Picó i Carles Riba, de la Universitat Politècnica de Catalunya. Va ser concebuda com una eina útil no sols per als estudiants i professors universitaris sinó per a qualsevol professional del món de la robòtica, i es va dur a terme amb l’assessorament del TERMCAT.

L’edició en línia que ara es presenta facilita l’accés a un material ben interessant, que consta de 238 entrades en català, amb equivalències en castellà, francès i anglès, i definicions en català. S’hi poden trobar termes com ara acomodació activa, articulació prismàtica, capcineig, guinyada, prensor de buit, etc.

A més, aquesta edició en línia permet per primera vegada la consulta temàtica de les dades del diccionari, amb àmbits com ara Control i programació, Geometria i cinemàtica, o Prestacions dels robots industrials.

La col·lecció Diccionaris en Línia recull actualment més de 120 títols dels més diversos àmbits d’especialitat.

Teniu disponible aquesta informació en pdf, en format de nota de premsa.

 

Comparteix al Facebook Comparteix al Twitter