Tornar al llistat de notícies

Es presenta la Terminologia de l'atenció integrada

17/05/2017

© TERMCAT

© TERMCAT

Avui s’ha presentat la Terminologia de l’atenció integrada, un recull terminològic que inclou 75 termes d’aquest àmbit interdisciplinari en què es troben els diversos serveis d’atenció a les persones, tant pel que fa a la salut com als serveis socials. La presentació s’ha fet coincidir amb la presentació també del projecte Intersocial, impulsat per TICSalut per homogeneïtzar i millorar els sistemes d’informació associats als diversos serveis socials i sanitaris.

La Terminologia de l’atenció integrada és una obra de consens, en què un nombrós grup d’especialistes, coordinats pel Pla interdepartamental d’atenció i interacció social i sanitària (PIAISS) i el TERMCAT, han establert les formes adequades per fer referència als principals conceptes d’aquest nou model d’atenció. A banda de les denominacions catalanes, el producte també ofereix els equivalents en castellà i anglès, definicions i, quan s’ha considerat necessari, notes complementàries.

Han participat en la inauguració de l’acte la coordinadora de les Polítiques Públiques per a l'Estat del Benestar, Dolors Rusinés; la directora general de Política Lingüística, Ester Franquesa, i el director de TICSalut, Francesc Garcia. Tot seguit, Jordi Bover, director del TERMCAT, ha presentat les principals característiques del diccionari i del procés d’elaboració de l’obra, amb la col·laboració de dos dels experts implicats en aquest procés, Sebastià Santaeugènia, director del Programa de prevenció i atenció a la cronicitat del Departament de Salut, i Anna Vila, de la Subdirecció General d’Atenció i Promoció de l’Autonomia Personal del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies.

La presentació del projecte Intersocial ha anat a càrrec d’Ariadna Rius, de l’Oficina d’Estàndards de la Fundació TICSalut; Jordi Riba, responsable de l’Àrea de Treball Social de l’Àmbit Barcelona Ciutat de l’Institut Català de la Salut i Montse Domènech, cap del Servei de Benestar Social del Consell Comarcal de l’Alt Penedès. L’acte s’ha tancat amb la intervenció de Jordi Martínez, director d’Innovació de TICSalut.

La Terminologia de l’atenció integrada forma part de la col·lecció Diccionaris en Línia, que actualment ofereix més de 120 títols dels més diversos àmbits d’especialitat.

Podeu consultar aquesta informació en pdf, en format de nota de premsa.

 

Comparteix al Facebook Comparteix al Twitter