Cerca avançada
* Els camps marcats amb un asterisc són obligatoris Has d'omplir, com a mínim, el camp Text de la consulta
 •  
Mostrar la cerca bàsica
   

   

S'han trobat 0 resultats exactes, 1 resultat parcialment coincident i 0 resultats aproximats per a la cerca “0 CRITERI Adjectiu anglès smart: Traducció” dins totes les àrees temàtiques

 • 2898846   0 CRITERI Adjectiu anglès smart: Traducció <Criteris> 0 CRITERI Adjectiu anglès smart: Traducció
   
     

  Mostra font de procedència Mostra font de procedència La informació d'aquesta fitxa és l'adaptació resumida d'un criteri elaborat pel TERMCAT.

  En el camp de la denominació i els equivalents, quan es tracta de fitxes que exposen un criteri general, es recullen sovint uns quants exemples. Aquests casos s'indiquen amb la marca (EXEMPLE) al final, en uns quants casos precedits d'informació sobre el punt que exemplifiquen.

  En el camp dels equivalents, quan es tracta de fitxes que posen en relació dos termes o més, s'indica al costat de cada forma, en cursiva, quina és la denominació catalana principal corresponent.

  En el camp de la nota s'indica on es pot consultar la versió completa del criteri, sempre que es tracti d'un document disponible en línia.

  Aquesta fitxa de criteri, juntament amb totes les altres fitxes de criteri contingudes en el Cercaterm, forma part del Diccionari de criteris terminològics. Aquest diccionari es pot consultar complet en la pàgina de diccionaris en línia del web del TERMCAT (http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/187).

  • ca 0 CRITERI Adjectiu anglès smart: Traducció
  • en smart ball (pilota intel·ligent) (EXEMPLE), n
  • en smart building (edfici intel·ligent) (EXEMPLE), n
  • en smart card (targeta intel·ligent) (EXEMPLE), n
  • en smart city (ciutat intel·ligent) (EXEMPLE), n
  • en smart meter (comptador intel·ligent) (EXEMPLE), n
  • en smartphone (telèfon intel·ligent) (EXEMPLE), n

  <Criteris lingüístics > Qüestions generals > Creació de denominacions>

  En la traducció de l'anglès al català, l'adjectiu smart anteposat o adjuntat a determinats noms per a indicar l'ús de tecnologia avançada se sol traduir per l'adjectiu intel·ligent, construït en posposició.

  Es tracta d'un adjectiu molt productiu des de fa anys en àmbits molt diversos que s'utilitza per a crear termes que indiquen la incorporació de tecnologia avançanda als productes habituals, amb l'objectiu d'oferir uns serveis més complets i més eficients als usuaris.

  Ex.: smart city (ciutat que gestiona els serveis amb mecanismes de la societat de la informació i la comunicació)
  . smart building (edifici amb cablatge únic per a l'alimentació elèctrica, la connexió telefònica i la connexió informàtica)
  . smartphone (telèfon mòbil que permet descarregar aplicacions i navegar per internet)
  . smart card (targeta que emmagatzema dades en un xip)
  . smart meter (comptador que mesura i transmet a la companyia diverses dades sobre el consum)
  . smart ball (pilota de futbol que permet obtenir dades sobre la velocitat de desplaçament o la posició respecte a una línia)

  Nota: Podeu consultar el document de criteri original, Què és una smart city i com es diu en català?, en el blog del TERMCAT (http://blocs.gencat.cat/blocs/AppPHP/termcat/2014/06/12/que-es-una-smart-city-i-com-es-diu-en-catala/).

     
Nova cerca
   
   

Servei d’atenció personalitzada

Consultes terminològiques

Si la informació obtinguda no és prou satisfactòria per a la resolució del vostre dubte, el Cercaterm, per mitjà del Servei d'atenció personalitzada, us permet adreçar-vos al Servei de Consultes del TERMCAT.

Veure exemples Fer una consulta terminològica Fer una consulta terminològica

Has de ser un usuari registrat per a poder enviar una consulta terminològica

Accedir al meu compte

Registrar-me al web