Cerca avançada
* Els camps marcats amb un asterisc són obligatoris Has d'omplir, com a mínim, el camp Text de la consulta
 •  
Mostrar la cerca bàsica
   

   

S'han trobat 0 resultats exactes, 1 resultat parcialment coincident i 0 resultats aproximats per a la cerca “Cannabinoide” dins totes les àrees temàtiques

 • 3860410   cannabinoide <Farmacologia> , <Neurologia> , <Salut mental> cannabinoide
   
     

  Mostra font de procedència Mostra font de procedència La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

  INSTITUT D'ESTUDIS CATALANS; FUNDACIÓ ACADÈMIA DE CIÈNCIES MÈDIQUES I DE LA SALUT DE CATALUNYA I DE BALEARS; ENCICLOPÈDIA CATALANA; TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DEPARTAMENT DE SALUT. Diccionari enciclopèdic de medicina (DEMCAT): Versió de treball [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2015-2018. (Diccionaris en Línia)
  <http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/183/>

  Es tracta d'un diccionari que ofereix les dades en curs de treball del projecte DEMCAT, que té com a objectiu l'elaboració d'un nou diccionari de medicina en llengua catalana. El contingut, que es va actualitzant i ampliant semestralment, té com a punt de partida la segona edició en línia del Diccionari enciclopèdic de medicina, consultable en el Portal CiT de l'Institut d'Estudis Catalans.

  Per a veure amb detall els criteris de marcatge de les fitxes, es pot consultar el producte complet a la pàgina de diccionaris en línia del web del TERMCAT. Igualment, per a obtenir més informació sobre el projecte, es pot consultar el web del projecte DEMCAT.

  • ca cannabinoide, n m

  <Farmacologia> , <Neurologia> , <Salut mental>

  Cadascun dels composts orgànics que hom pot aïllar del cànem indi. Són molt liposolubles i, en consum repetitiu, tenen tendència a acumular-se a l'organisme. Hom n'ha identificat 61 classes diferents, de les quals les més important són el cannabinol, el cannabidiol i el delta-9-tetrahidrocannabinol, dels quals solament aquesta darrera produeix els efectes psicoactius característics del consum del cànnabis. Hom ha demostrat l'existència de receptors de cannabinoides en el cervell (còrtex cerebral, hipocamp, cos estriat i cerebel). Un derivat de l'àcid araquidònic, anomenat anandamida, ha estat proposat com a lligand endogen d'aquest receptor, la qual cosa ha permès el desenvolupament d'antagonistes específics dels receptors de cannabinoides.

     
Nova cerca
   
   

Servei d’atenció personalitzada

Consultes terminològiques

Si la informació obtinguda no és prou satisfactòria per a la resolució del vostre dubte, el Cercaterm, per mitjà del Servei d'atenció personalitzada, us permet adreçar-vos al Servei de Consultes del TERMCAT.

Veure exemples Fer una consulta terminològica Fer una consulta terminològica

Has de ser un usuari registrat per a poder enviar una consulta terminològica

Accedir al meu compte

Registrar-me al web