Cerca avançada
* Els camps marcats amb un asterisc són obligatoris Has d'omplir, com a mínim, el camp Text de la consulta
 •  
Mostrar la cerca bàsica
   

   

S'han trobat 0 resultats exactes, 16 resultats parcialment coincidents i 0 resultats aproximats per a la cerca “Portafolis” dins totes les àrees temàtiques

 • 3568453   0 CRITERI Portafolis, portafoli, portfoli, portfolio o dossier?; portafolis d'aprenentatge o portafolis de docència? <Comunicació. Audiovisuals> , <Ciències socials> , <Criteris> 0 CRITERI Portafolis, portafoli, portfoli, portfolio o dossier?; portafolis d'aprenentatge o portafolis de docència?
   
     

  Mostra font de procedència Mostra font de procedència La informació d'aquesta fitxa és l'adaptació resumida d'un criteri elaborat pel TERMCAT.

  En el camp de la denominació i els equivalents, quan es tracta de fitxes que exposen un criteri general, es recullen sovint uns quants exemples. Aquests casos s'indiquen amb la marca (EXEMPLE) al final, en uns quants casos precedits d'informació sobre el punt que exemplifiquen.

  En el camp dels equivalents, quan es tracta de fitxes que posen en relació dos termes o més, s'indica al costat de cada forma, en cursiva, quina és la denominació catalana principal corresponent.

  En el camp de la nota s'indica on es pot consultar la versió completa del criteri, sempre que es tracti d'un document disponible en línia.

  Aquesta fitxa de criteri, juntament amb totes les altres fitxes de criteri contingudes en el Cercaterm, forma part del Diccionari de criteris terminològics. Aquest diccionari es pot consultar complet en la pàgina de diccionaris en línia del web del TERMCAT (http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/187).

  • ca 0 CRITERI Portafolis, portafoli, portfoli, portfolio o dossier?; portafolis d'aprenentatge o portafolis de docència?
  • es (portafolis d'aprenentatge) portafolio de aprendizaje, n m
  • es (portafolis d'aprenentatge) portafolio del alumno, n m
  • es (portafolis de docència) portafolio docente, n m
  • es (portafolis) portafolio, n m
  • fr (portafolis d'aprenentatge) portefeuille d'apprentissage, n m
  • fr (portafolis d'aprenentatge) portefeuille de l'étudiant, n m
  • fr (portafolis de docència) portfolio d'enseignement, n m
  • fr (portafolis) portefeuille, n m
  • fr (portafolis) portefeuille de compétences, n m
  • fr (portafolis) portefolio, n m
  • fr (portafolis) portfolio, n m
  • fr (portafolis d'aprenentatge) portfolio d'apprentissage, n m var. ling.
  • fr (portafolis d'aprenentatge) portfolio de l'étudiant, n m var. ling.
  • en (portafolis d'aprenentatge) learning portfolio, n
  • en (portafolis d'aprenentatge) student portfolio, n
  • en (portafolis de docència) teaching portfolio, n
  • en (portafolis, portafolis d'aprenentatge) portfolio, n

  <Comunicació. Audiovisuals> , <Ciències socials > Pedagogia. Ensenyament> , <Criteris lingüístics > Casos concrets>

  Es considera que les formes adequades per a traduir el manlleu anglès portfolio són portafolis i dossier (noms masculins), i no *portafoli, *portfolio o *portfoli.

  Igualment, com a tipus concrets de portafolis, també es consideren formes adequades portafolis d'aprenentatge (amb el sinònim complementari dossier d'aprenentatge) i portafolis de docència (amb el sinònim complementari dossier de docència).

  Els motius de la tria de portafolis (forma normalitzada pel Consell Supervisor del TERMCAT) com a denominació principal són els següents:
  (1) Lingüísticament és un compost ben format, que ajunta un verb en tercera persona del present i un nom amb funció de complement directe del verb.
  (2) Tot i que no està recollida en el diccionari normatiu de l'Institut d'Estudis Catalans, aquesta forma ja s'utilitza habitualment en català amb el significat recte de cartera o carpeta per a portar documents.
  (3) Té una freqüència d'ús elevada en l'àmbit de l'educació.
  (4) Les llengües estudiades també han agafat el manlleu (adaptat o sense adaptar), fet que indica la internacionalitat d'aquesta forma.
  . L'equivalent castellà és portafolio; els francesos, portefeuille, portefeuille de compétences, portefolio i portfolio, i l'anglès, portfolio.

  Pel que fa a dossier (forma també normalitzada pel Consell Supervisor), se n'ha fet un sinònim complementari pels motius següents:
  (1) És la forma normativa amb el significat recte de cartera o carpeta per a documents i amb el significat metonímic de conjunt de documents.
  (2) Ja s'havia intentat difondre des de fa uns anys com a alternativa al manlleu portfolio, llavors no acceptat pel Consell Supervisor.
  (3) Té un ús molt menor que portafolis en l'àmbit.
  (4) No és la forma triada en altres llengües.

  En canvi, *portfolio, *portfoli i *portafoli plantegen diversos problemes:
  - *Portfolio, el manlleu directe de l'anglès, té l'inconvenient de no fer una adaptació que comporta canvis formals molt menors i que, col·loquialment i per a l'ús recte, ja té una àmplia utilització.
  - *Portfoli, únicament amb l'adaptació del segon formant, es una forma híbrida, ja que ajunta una arrel anglesa i un nom català, a banda de presentar una estructura sil·làbica poc habitual en català.
  - *Portafoli, adaptació de l'anglès que manté el nom en singular, contradiu la regla establerta per al català de prendre el complement en plural en els compostos de verb+nom que es puguin aplicar a molts referents (perquè el nom és comptable i permet la reiteració).
  . Ex.: trencanous, llevataps, para-xocs, saltamarges; però parabrisa, rodamon, gratacel, portaveu

  Un portafolis, o el sinònim complementari dossier, és un recull documental que mostra els coneixements, les habilitats o l'experiència educativa o professional d'algú.

  Finalment, pel que fa a portafolis d'aprenentatge i portafolis de docència, es tracta de tipus concrets de portafolis que fan referència, respectivament, a l'activitat d'un estudiant i a l'activitat d'un docent:

  - Un portafolis d'aprenentatge, o el sinònim complementari dossier d'aprenentatge, és un portafolis elaborat per un estudiant amb l'objectiu de demostrar la feina feta durant un període determinat, el progrés d'aprenentatge i el rendiment acadèmic, de manera que li serveixi, alhora, per a l'autoavaluació.
  . Els equivalents castellans són portafolio de aprendizaje i portafolio del alumno; els francesos, portefeuille d'apprentissage i portefeuille de l'étudiant, amb les variants portfolio d'apprentissage i portfolio de l'étudiant, i els anglesos, learning portfolio, portfolio i student portfolio.

  - Un portafolis de docència, o el sinònim complementari dossier de docència, és un portafolis elaborat per un professor amb l'objectiu de demostrar l'abast i la qualitat de la seva activitat docent, de manera que serveixi, alhora, per a l'autoavaluació i per a l'avaluació de la institució en què treballa.
  . L'equivalent castellà és portafolio docente; el francès, portfolio d'enseignement, i l'anglès, teaching portfolio.

  Nota: Podeu consultar les fitxes completes de portafolis, dossier, portafolis d'aprenentatge i portafolis de docència al Cercaterm i la Neoloteca, i també el document de criteri original, Com es diu portfolio en català?, en l'apartat "La consulta del mes" del web del TERMCAT (http://www.termcat.cat/ca/Comentaris_Terminologics/Consultes_Terminologiques/306/).

     
 • 3453347   portafolis <TIC > Àmbit: Educació i recerca> portafolis
   
     

  Mostra font de procedència Mostra font de procedència La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

  TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; UOC (UNIVERSITAT OBERTA DE CATALUNYA). Vocabulari de l'aprenentatge en línia [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2016. (Diccionaris en Línia)
  <http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/226/>

  • ca portafolis, n m
  • ca dossier, n m sin. compl.
  • es portafolio, n m
  • fr porte-folio, n m
  • fr portefeuille, n m
  • fr portefeuille de compétences, n m
  • fr portefolio, n m
  • en portfolio, n

  <Aprenentatge en línia > Recursos didàctics>

  Recull documental que mostra els coneixements, les habilitats o l'experiència educativa i professional d'una persona.

     
 • 3559268   portafolis <Pedagogia. Ensenyament> portafolis
   
     

  Mostra font de procedència Mostra font de procedència La informació d'aquesta fitxa procedeix de la Neoloteca, el diccionari en línia de termes normalitzats pel Consell Supervisor del TERMCAT.

  Els termes normalitzats han estat objecte d'un estudi exhaustiu que en garanteix l'adequació terminològica i s'han sotmès a l'aprovació del Consell Supervisor, un òrgan permanent i col·legiat amb representants de l'Institut d'Estudis Catalans i el TERMCAT, i especialistes dels diversos àmbits del coneixement.

  • ca portafolis, n m
  • ca dossier, n m sin. compl.
  • es portafolio, n m
  • fr portefeuille, n m
  • fr portefeuille de compétences, n m
  • fr portefolio, n m
  • fr portfolio, n m
  • it portfolio, n m
  • en portfolio, n

  <Pedagogia. Ensenyament>

  Recull documental que mostra els coneixements, les habilitats o l'experiència educativa o professional d'una persona.

  Nota: Criteris aplicats pel Consell Supervisor en l'aprovació dels termes portafolis (sin. compl. dossier), portafolis d'aprenentatge (sin. compl. dossier d'aprenentatge), portafolis de docència (sin. compl. dossier de docència) i portafolis digital (sin. compl. dossier digital):


  Es revisa la decisió presa pel Consell Supervisor a la reunió núm. 388, del 29 d'abril de 2004, sobre els termes anglesos student portfolio i teaching portfolio, en què es van aprovar com a úniques denominacions catalanes equivalents dossier d'aprenentatge i dossier de docència, respectivament, i s'acorda ara d'aprovar també com a denominacions catalanes possibles, amb categoria de denominacions principals, els calcs de l'anglès portafolis d'aprenentatge i portafolis de docència. També s'aproven les denominacions semànticament relacionades portafolis (amb el sinònim complementari dossier), que designa un concepte superordinat dels anteriors, i portafolis digital (amb el sinònim complementari dossier digital).

  Els motius per a l'acceptació de la forma portafolis, bandejada inicialment, són els següents:

  ·el TERMCAT ha rebut nombroses peticions de reconsideració d'aquest cas, tant des de l'Administració com des dels serveis lingüístics d'institucions universitàries, que argumenten que els docents rebutgen majoritàriament l'ús de la forma dossier i que és difícil convèncer-los que la incorporin i la utilitzin; també els especialistes assessors del Diccionari d'educació(1) feien notar ja l'any 2011 l'arrelament del calc portafolis i les dificultats d'implantació de la forma dossier;

  ·la recerca documental ha permès constatar que actualment la forma portafolis (amb les variants portafoli o portfoli) està, efectivament, molt consolidada en l'àmbit de l'educació;

  ·els especialistes consultats argumenten que senten dossier com una denominació massa genèrica, que no transmet amb prou precisió l'abast d'aquest concepte, que actualment no es refereix només a un recull de documentació, com pot suggerir dossier, sinó a una eina més complexa, sense un format predeterminat, per a recollir experiències i recursos (blogs, wikis, etc.) ja en etapes prèvies a l'educació universitària;

  ·a la sessió núm. 402, del 27 de gener de 2005, el Consell Supervisor ja va aprovar la forma portafolis europeu de llengües (en comptes de *dossier europeu de llengües), per a designar un concepte similar, concretament el "document d'àmbit europeu que inclou informació sobre les competències lingüístiques i les experiències culturals significatives d'una persona" (en anglès, European language portfolio); si bé a l'acta s'apunta que es tracta d'un cas excepcional, en què l'ús de dossier és inviable perquè ja designa una part específica del portafolis, l'acceptació de portafolis obre la porta a l'ús d'aquesta forma en altres contextos, més encara quan les similituds conceptuals són tan evidents;

  ·és una forma amb un component d'internacionalitat molt important, atès que pràcticament totes les llengües considerades habitualment de referència hi recorren, ja sigui al manlleu directe de l'anglès o bé al calc (castellà, portafolio; francès portfolio i portefeuille; italià, portfolio, etc.);

  ·des del punt de vista lingüístic, el substantiu portafolis està ben format en català: es tracta d'un compost creat a partir del verb portar i el substantiu foli que ja es documenta en algunes obres lexicogràfiques amb el sentit recte de 'cartera o carpeta per a portar documents';(2) per bé, doncs, que amb el sentit amb què s'utilitza en l'àmbit educatiu és un calc de l'anglès, no resulta una forma estranya en català;

  ·té el vistiplau dels especialistes.

  Entre portafoli i portafolis, s'opta per portafolis perquè -com ja s'adduïa a l'acta 402, quan es va aprovar la forma portafolis europeu de llengües- el segon component del compost (foli) és un substantiu amb un referent comptable i, en aquests casos (compostos de verb + substantiu), se sol donar prioritat en els termes de nova creació a la forma plural del substantiu (com en les formes normatives aguantallibres, aplegapilotes, eixugavidres, portabombetes, etc.).

  Es descarten els manlleus portfolio i portfoli (adaptació de portfolio) perquè es prefereix recórrer a un mot català ja documentat; per coherència amb la forma portafolis europeu de llengües, prèviament aprovada pel Consell Supervisor, i perquè portafolis ja és una forma molt utilitzada amb aquest sentit i amb el sentit recte de cartera o carpeta.

  S'acorda de mantenir la forma dossier com a sinònim complementari de portafolis en totes les denominacions aprovades perquè és una forma que, des del punt de vista semàntic, s'adequa perfectament als diferents conceptes i ja ha tingut molta difusió des del TERMCAT.


  Pel que fa a les noves denominacions aprovades (el genèric portafolis i la denominació més específica portafolis digital) són formes i conceptes molt utilitzats. Per motius d'ús, i d'acord amb el sentit de l'adjectiu digital aprovat pel Consell Supervisor a la sessió núm. 599 ("Que té relació amb els mitjans informàtics o amb internet, especialment des del punt de vista del desenvolupament, la formació, la gestió o la comunicació."), es prefereix portafolis digital a les formes portafolis electrònic, portafolis en línia o portafolis virtual, que també es documenten en algunes fonts.

  (1) CATALUNYA. DEPARTAMENT D'ENSENYAMENT; TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Diccionari d'educació [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2011. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/126/>

  (2) Vegeu, per exemple, el Diccionari etimològic i complementari de la llengua catalana i el Diccionari català-valencià-balear, que recullen portafoli, i el Diccionari normatiu valencià, que recull portafolis.


  [Acta 614, 23 de novembre de 2016]

     
 • 2769057   portafolis d'aprenentatge <Didàctica > Llengua i habilitats lingüístiques> portafolis d'aprenentatge
   
     

  Mostra font de procedència Mostra font de procedència La informació d'aquesta fitxa, que ha estat cedida pel Gabinet de Terminologia del Servei Lingüístic de la Universitat de les Illes Balears, procedeix de l'obra següent:

  UNIVERSITAT DE LES ILLES BALEARS. SERVEI LINGÜÍSTIC. GABINET DE TERMINOLOGIA. Lèxic de didàctica de la llengua i de les habilitats lingüístiques: Català-castellà-francès-anglès. Palma: Universitat de les Illes Balears. Servei Lingüístic, 2013. (LB; 7)
  ISBN 978-84-8384-257-7
  <http://slg.uib.cat/digitalAssets/242/242008_lexic_7.pdf>

  Les dades originals poden haver estat actualitzades posteriorment pel Gabinet de Terminologia del Servei Lingüístic de la Universitat de les Illes Balears o, amb el seu vistiplau, pel TERMCAT.

  • ca portafolis d'aprenentatge, n m
  • ca dossier d'aprenentatge, n m sin. compl.
  • es portafolio de aprendizaje, n m
  • es portafolio del alumno, n m
  • fr dossier d'apprentissage, n m
  • fr portfolio d'élève, n m
  • en student learning portfolio, n
  • en student portfolio, n

  <Didàctica > Llengua i habilitats lingüístiques>

     
 • 3453346   portafolis d'aprenentatge <TIC > Àmbit: Educació i recerca> portafolis d'aprenentatge
   
     

  Mostra font de procedència Mostra font de procedència La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

  TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; UOC (UNIVERSITAT OBERTA DE CATALUNYA). Vocabulari de l'aprenentatge en línia [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2016. (Diccionaris en Línia)
  <http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/226/>

  • ca portafolis d'aprenentatge, n m
  • ca dossier d'aprenentatge, n m sin. compl.
  • es portafolio de aprendizaje, n m
  • es portafolio del alumno, n m
  • fr dossier d'apprentissage, n m
  • fr portefeuille d'apprentissage, n m
  • fr portefeuille de l'étudiant, n m
  • fr portefolio d'apprentissage, n m
  • en learning portfolio, n
  • en student portfolio, n

  <Aprenentatge en línia > Recursos didàctics>

  Portafolis elaborat per un estudiant amb l'objectiu de fer palesa la feina que ha realitzat durant un període determinat i certificar el seu progrés d'aprenentatge i el seu rendiment acadèmic, que serveix, alhora, com a eina per a l'autoavaluació.

     
 • 233377   portafolis d'aprenentatge <Pedagogia. Ensenyament> portafolis d'aprenentatge
   
     

  Mostra font de procedència Mostra font de procedència La informació d'aquesta fitxa procedeix de la Neoloteca, el diccionari en línia de termes normalitzats pel Consell Supervisor del TERMCAT.

  Els termes normalitzats han estat objecte d'un estudi exhaustiu que en garanteix l'adequació terminològica i s'han sotmès a l'aprovació del Consell Supervisor, un òrgan permanent i col·legiat amb representants de l'Institut d'Estudis Catalans i el TERMCAT, i especialistes dels diversos àmbits del coneixement.

  • ca portafolis d'aprenentatge, n m
  • ca dossier d'aprenentatge, n m sin. compl.
  • es portafolio de aprendizaje, n m
  • es portafolio del alumno, n m
  • fr portefeuille d'apprentissage, n m
  • fr portefeuille de l'étudiant, n m
  • fr portfolio d'apprentissage, n m
  • fr portfolio de l'étudiant, n m
  • en learning portfolio, n
  • en portfolio, n
  • en student portfolio, n

  <Pedagogia. Ensenyament>

  Portafolis elaborat per un estudiant amb l'objectiu de fer palesa la feina que ha realitzat durant un període determinat i demostrar el seu progrés d'aprenentatge i el seu rendiment acadèmic, que serveix, alhora, com a eina per a l'autoavaluació.

  Nota: Criteris aplicats pel Consell Supervisor en l'aprovació dels termes portafolis (sin. compl. dossier), portafolis d'aprenentatge (sin. compl. dossier d'aprenentatge), portafolis de docència (sin. compl. dossier de docència) i portafolis digital (sin. compl. dossier digital):


  Es revisa la decisió presa pel Consell Supervisor a la reunió núm. 388, del 29 d'abril de 2004, sobre els termes anglesos student portfolio i teaching portfolio, en què es van aprovar com a úniques denominacions catalanes equivalents dossier d'aprenentatge i dossier de docència, respectivament, i s'acorda ara d'aprovar també com a denominacions catalanes possibles, amb categoria de denominacions principals, els calcs de l'anglès portafolis d'aprenentatge i portafolis de docència. També s'aproven les denominacions semànticament relacionades portafolis (amb el sinònim complementari dossier), que designa un concepte superordinat dels anteriors, i portafolis digital (amb el sinònim complementari dossier digital).

  Els motius per a l'acceptació de la forma portafolis, bandejada inicialment, són els següents:

  ·el TERMCAT ha rebut nombroses peticions de reconsideració d'aquest cas, tant des de l'Administració com des dels serveis lingüístics d'institucions universitàries, que argumenten que els docents rebutgen majoritàriament l'ús de la forma dossier i que és difícil convèncer-los que la incorporin i la utilitzin; també els especialistes assessors del Diccionari d'educació(1) feien notar ja l'any 2011 l'arrelament del calc portafolis i les dificultats d'implantació de la forma dossier;

  ·la recerca documental ha permès constatar que actualment la forma portafolis (amb les variants portafoli o portfoli) està, efectivament, molt consolidada en l'àmbit de l'educació;

  ·els especialistes consultats argumenten que senten dossier com una denominació massa genèrica, que no transmet amb prou precisió l'abast d'aquest concepte, que actualment no es refereix només a un recull de documentació, com pot suggerir dossier, sinó a una eina més complexa, sense un format predeterminat, per a recollir experiències i recursos (blogs, wikis, etc.) ja en etapes prèvies a l'educació universitària;

  ·a la sessió núm. 402, del 27 de gener de 2005, el Consell Supervisor ja va aprovar la forma portafolis europeu de llengües (en comptes de *dossier europeu de llengües), per a designar un concepte similar, concretament el "document d'àmbit europeu que inclou informació sobre les competències lingüístiques i les experiències culturals significatives d'una persona" (en anglès, European language portfolio); si bé a l'acta s'apunta que es tracta d'un cas excepcional, en què l'ús de dossier és inviable perquè ja designa una part específica del portafolis, l'acceptació de portafolis obre la porta a l'ús d'aquesta forma en altres contextos, més encara quan les similituds conceptuals són tan evidents;

  ·és una forma amb un component d'internacionalitat molt important, atès que pràcticament totes les llengües considerades habitualment de referència hi recorren, ja sigui al manlleu directe de l'anglès o bé al calc (castellà, portafolio; francès portfolio i portefeuille; italià, portfolio, etc.);

  ·des del punt de vista lingüístic, el substantiu portafolis està ben format en català: es tracta d'un compost creat a partir del verb portar i el substantiu foli que ja es documenta en algunes obres lexicogràfiques amb el sentit recte de 'cartera o carpeta per a portar documents';(2) per bé, doncs, que amb el sentit amb què s'utilitza en l'àmbit educatiu és un calc de l'anglès, no resulta una forma estranya en català;

  ·té el vistiplau dels especialistes.

  Entre portafoli i portafolis, s'opta per portafolis perquè -com ja s'adduïa a l'acta 402, quan es va aprovar la forma portafolis europeu de llengües- el segon component del compost (foli) és un substantiu amb un referent comptable i, en aquests casos (compostos de verb + substantiu), se sol donar prioritat en els termes de nova creació a la forma plural del substantiu (com en les formes normatives aguantallibres, aplegapilotes, eixugavidres, portabombetes, etc.).

  Es descarten els manlleus portfolio i portfoli (adaptació de portfolio) perquè es prefereix recórrer a un mot català ja documentat; per coherència amb la forma portafolis europeu de llengües, prèviament aprovada pel Consell Supervisor, i perquè portafolis ja és una forma molt utilitzada amb aquest sentit i amb el sentit recte de cartera o carpeta.

  S'acorda de mantenir la forma dossier com a sinònim complementari de portafolis en totes les denominacions aprovades perquè és una forma que, des del punt de vista semàntic, s'adequa perfectament als diferents conceptes i ja ha tingut molta difusió des del TERMCAT.


  Pel que fa a les noves denominacions aprovades (el genèric portafolis i la denominació més específica portafolis digital) són formes i conceptes molt utilitzats. Per motius d'ús, i d'acord amb el sentit de l'adjectiu digital aprovat pel Consell Supervisor a la sessió núm. 599 ("Que té relació amb els mitjans informàtics o amb internet, especialment des del punt de vista del desenvolupament, la formació, la gestió o la comunicació."), es prefereix portafolis digital a les formes portafolis electrònic, portafolis en línia o portafolis virtual, que també es documenten en algunes fonts.

  (1) CATALUNYA. DEPARTAMENT D'ENSENYAMENT; TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Diccionari d'educació [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2011. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/126/>

  (2) Vegeu, per exemple, el Diccionari etimològic i complementari de la llengua catalana i el Diccionari català-valencià-balear, que recullen portafoli, i el Diccionari normatiu valencià, que recull portafolis.


  [Acta 614, 23 de novembre de 2016]

     
 • 1514508   portafolis d'aprenentatge <Ciències socials > Educació> portafolis d'aprenentatge
   
     

  Mostra font de procedència Mostra font de procedència La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

  CATALUNYA. DEPARTAMENT D'ENSENYAMENT; TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Diccionari d'educació [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2011. (Diccionaris en Línia)
  <http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/126/>

  • ca portafolis d'aprenentatge, n m
  • ca dossier d'aprenentatge, n m sin. compl.
  • es portafolio de aprendizaje
  • es portafolio del alumno
  • fr portefeuille d'apprentissage
  • fr portefeuille de l'étudiant
  • fr portfolio d'apprentissage
  • fr portfolio de l'étudiant
  • en learning portfolio
  • en portfolio
  • en student portfolio

  <Educació > Didàctica > Avaluació de l'aprenentatge>

  Recull documental elaborat per un estudiant que mostra la feina que ha realitzat durant el curs en una matèria determinada.

     
 • 2769058   portafolis de docència <Didàctica > Llengua i habilitats lingüístiques> portafolis de docència
   
     

  Mostra font de procedència Mostra font de procedència La informació d'aquesta fitxa, que ha estat cedida pel Gabinet de Terminologia del Servei Lingüístic de la Universitat de les Illes Balears, procedeix de l'obra següent:

  UNIVERSITAT DE LES ILLES BALEARS. SERVEI LINGÜÍSTIC. GABINET DE TERMINOLOGIA. Lèxic de didàctica de la llengua i de les habilitats lingüístiques: Català-castellà-francès-anglès. Palma: Universitat de les Illes Balears. Servei Lingüístic, 2013. (LB; 7)
  ISBN 978-84-8384-257-7
  <http://slg.uib.cat/digitalAssets/242/242008_lexic_7.pdf>

  Les dades originals poden haver estat actualitzades posteriorment pel Gabinet de Terminologia del Servei Lingüístic de la Universitat de les Illes Balears o, amb el seu vistiplau, pel TERMCAT.

  • ca portafolis de docència, n m
  • ca dossier de docència, n m sin. compl.
  • es portafolio docente, n m
  • fr dossier d'enseignement, n m
  • fr portfolio d'enseignement, n m
  • en teaching portfolio, n

  <Didàctica > Llengua i habilitats lingüístiques>

     
 • 3453348   portafolis de docència <TIC > Àmbit: Educació i recerca> portafolis de docència
   
     

  Mostra font de procedència Mostra font de procedència La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

  TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; UOC (UNIVERSITAT OBERTA DE CATALUNYA). Vocabulari de l'aprenentatge en línia [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2016. (Diccionaris en Línia)
  <http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/226/>

  • ca portafolis de docència, n m
  • ca dossier de docència, n m sin. compl.
  • es portafolio docente, n m
  • fr dossier d'enseignement, n m
  • fr portefeuille d'enseignement, n m
  • fr portefolio d'enseignement, n m
  • en teaching portfolio, n

  <Aprenentatge en línia > Recursos didàctics>

  Portafolis elaborat per un professor amb l'objectiu de fer palesos l'abast i la qualitat de la seva activitat docent, que serveix, alhora, com a eina d'avaluació per al mateix professor i per a la institució per a la qual treballa.

     
 • 1514509   portafolis de docència <Ciències socials > Educació> portafolis de docència
   
     

  Mostra font de procedència Mostra font de procedència La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

  CATALUNYA. DEPARTAMENT D'ENSENYAMENT; TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Diccionari d'educació [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2011. (Diccionaris en Línia)
  <http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/126/>

  • ca portafolis de docència, n m
  • ca dossier de docència, n m sin. compl.
  • es portafolio docente
  • fr portefeuille d'enseignement
  • fr portfolio d'enseignement
  • en teaching portfolio

  <Educació > Didàctica > Avaluació de l'aprenentatge>

  Recull documental elaborat per un professor que informa sobre l'abast i la qualitat de la seva activitat docent i que serveix com a eina d'avaluació per al mateix professor i per a la institució per a la qual treballa.

     
Nova cerca
   
   

Servei d’atenció personalitzada

Consultes terminològiques

Si la informació obtinguda no és prou satisfactòria per a la resolució del vostre dubte, el Cercaterm, per mitjà del Servei d'atenció personalitzada, us permet adreçar-vos al Servei de Consultes del TERMCAT.

Veure exemples Fer una consulta terminològica Fer una consulta terminològica

Has de ser un usuari registrat per a poder enviar una consulta terminològica

Accedir al meu compte

Registrar-me al web