Cerca avançada
* Els camps marcats amb un asterisc són obligatoris Has d'omplir, com a mínim, el camp Text de la consulta
 •  
Mostrar la cerca bàsica
   

   

S'han trobat 0 resultats exactes, 0 resultats parcialment coincidents i 3 resultats aproximats per a la cerca “agafat al vol” dins totes les àrees temàtiques

 • 1876051   agafat -ada al vol <Esport > Esports de pilota > Criquet> agafat -ada al vol
   
     

  Mostra font de procedència Mostra font de procedència La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

  TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Vocabulari bàsic del criquet [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2012. (Diccionaris en Línia)
  <http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/138/>

  • ca agafat -ada al vol, adj
  • es agarrado -da en el aire
  • es cogido -da
  • fr éliminé -ée par arrêt de volée
  • en caught

  <Esport > Esports de pilota > Criquet>

  Dit del batedor eliminat perquè un dels jugadors de camp ha agafat, abans que toqui a terra, la pilota que ell havia colpejat.

     
 • 4013248   agafat -ada al vol <Esports de pilota > Beisbol> , <Esports de pilota > Criquet> agafat -ada al vol
   
     

  Mostra font de procedència Mostra font de procedència La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

  TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Diccionari general de l'esport [en línia]. 2a ed. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2018. (Diccionaris en Línia)
  <http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/114/>

  • ca agafat -ada al vol, adj
  • es agarrado -da en el aire, adj
  • es cogido -da, adj
  • fr éliminé -ée par arrêt de volée, adj
  • en caught [CRIQUET], adj
  • en flied out [BEISBOL], adj

  <Esport > Esports de pilota > Beisbol> , <Esport > Esports de pilota > Criquet>

  Dit del batedor eliminat perquè un dels jugadors adversaris ha agafat a l'aire, abans que toqués a terra, la pilota que havia colpejat ell.

     
 • 1516652   agafat -ada al vol <Esport > Esports de pilota > Criquet> agafat -ada al vol
   
     

  Mostra font de procedència Mostra font de procedència La informació d'aquesta fitxa procedeix de la Neoloteca, el diccionari en línia de termes normalitzats pel Consell Supervisor del TERMCAT.

  Els termes normalitzats han estat objecte d'un estudi exhaustiu que en garanteix l'adequació terminològica i s'han sotmès a l'aprovació del Consell Supervisor, un òrgan permanent i col·legiat amb representants de l'Institut d'Estudis Catalans i el TERMCAT, i especialistes dels diversos àmbits del coneixement.

  • ca agafat -ada al vol, adj
  • es agarrado en el aire
  • es cogido
  • fr éliminé par arrêt de volée
  • en caught

  <Esport > Esports de pilota > Criquet>

  Dit del batedor eliminat perquè un dels jugadors de camp ha agafat, abans que toqui a terra, la pilota que ell havia colpejat.

  Nota: 1. Criteris generals aplicats pel Consell Supervisor en l'aprovació de termes de criquet:

  El Consell Supervisor ratifica majoritàriament les propostes de denominació acordades pels especialistes (sessió de normalització del dia 10 d'octubre de 2011) tenint en compte els arguments següents:

  ·la gran majoria de denominacions acordades són alternatives catalanes als manlleus de l'anglès (pista, línia frontal, línia lateral, jugador -a de camp, torn de bat, tombat -ada, atrapat -ada en correguda, atrapat -ada fora, pilota injugable, etc.);

  ·totes les propostes catalanes són lingüísticament adequades i estan motivades des d'un punt de vista semàntic;

  ·moltes d'aquestes propostes ja s'utilitzen anàlogament en altres esports (camp de joc, camp interior, camp exterior, pista, batedor -a, llançador -a, pal, travesser, línia frontal, línia lateral, torn de bat, correguda, marcar una correguda, etc.);

  ·algunes de les denominacions catalanes són paral·leles a les que s'han documentat en altres llengües, com per exemple les formes camp de joc (campo de juego en castellà), pista (piste en francès), travesser (travesaño en castellà i traversa en italià), línia de wicket (ligne du guichet en francès), tots eliminats (tous éliminés en francès), llançament nul (nulo en castellà) o pilota injugable (balle injouable en francès);

  ·els pocs anglicismes que es proposa de fixar (wicket, over, bye i leg-bye) fan referència a elements emblemàtics del criquet o bé designen conceptes per als quals no s'ha trobat cap alternativa catalana semànticament satisfactòria.

  El Consell Supervisor només ha introduït petites modificacions en quatre de les denominacions acordades a la sessió de normalització (línia de wicket en comptes de línia del wicket; defensor -a de wicket en comptes de defensor -a del wicket; agafat -ada al vol en comptes de la forma simple agafat -ada, i cama davant wicket, amb la sigla CDW, en comptes de eliminat -ada per cama davant del wicket, amb el sinònim eliminat -ada per CDW).

  [Acta 535, 27 d'octubre de 2011]

  Nota: 2. Observacions del Consell Supervisor sobre el terme agafat -ada al vol:

  El Consell Supervisor aprova la forma acordada a la sessió de normalització amb un petit canvi (agafat -ada al vol en comptes de la forma agafat -ada), per fer-la semànticament més transparent. Si en alguns contextos es considera necessari, de fet, la forma agafat -ada al vol admet la reducció agafat -ada.

  [Acta 535, 27 d'octubre de 2011]

     
Nova cerca
   
   

Servei d’atenció personalitzada

Consultes terminològiques

Si la informació obtinguda no és prou satisfactòria per a la resolució del vostre dubte, el Cercaterm, per mitjà del Servei d'atenció personalitzada, us permet adreçar-vos al Servei de Consultes del TERMCAT.

Veure exemples Fer una consulta terminològica Fer una consulta terminològica

Has de ser un usuari registrat per a poder enviar una consulta terminològica

Accedir al meu compte

Registrar-me al web