Cerca avançada
* Els camps marcats amb un asterisc són obligatoris Has d'omplir, com a mínim, el camp Text de la consulta
 •  
Mostrar la cerca bàsica
   

   

S'han trobat 0 resultats exactes, 4 resultats parcialment coincidents i 0 resultats aproximats per a la cerca “atàxia de Friedreich” dins totes les àrees temàtiques

 • 530243   atàxia de Friedreich <Ciències de la salut > Medicina clínica > Classificació internacional de malalties> atàxia de Friedreich
   
     

  Mostra font de procedència Mostra font de procedència Les denominacions en català d'aquesta fitxa procedeixen de l'obra següent, elaborada pel TERMCAT:

  CIM-9-MC: Classificació internacional de malalties: 9a revisió: modificació clínica. 6a edició. Barcelona: Generalitat de Catalunya. Departament de Salut: Pòrtic, 2008. 1263 p.
  ISBN: 978-84-9809-032-1

  Aquesta classificació és la versió en català de la International Classification of Diseases, 9th revision, Clinical Modification (ICD-9-CM), que ha elaborat el TERMCAT a partir d'un encàrrec del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.

  Les denominacions en anglès procedeixen del text oficial nord-americà, la versió digital del qual es pot descarregar des de l'adreça:
  ftp://ftp.cdc.gov/pub/Health_Statistics/NCHS/Publications/ICD9-CM/2006/

  Com a referència addicional s'ha tingut en compte l'obra:
  PUCKETT, C. D. 2007 Annual hospital version: the educational annotation of ICD-9-CM. 5th ed. Reno, Nev.: Channel Publishing, 2006. 936 p.
  ISBN: 1-933053-06-2

  L'agrupació dels termes en àrees temàtiques s'ha fet seguint la distribució en capítols d'aquestes obres.

  Com que l'ús principal d'aquestes classificacions és la codificació amb finalitats clíniques i estadístiques dels diagnòstics i procediments efectuats en els centres hospitalaris, els termes inclosos poden diferir dels que són habituals en la pràctica mèdica.

  • ca atàxia de Friedreich
  • en Friedreich's ataxia

  <Classificació internacional de malalties > Malalties > Malalties del sistema nerviós i els òrgans dels sentits>

     
 • 1946832   atàxia de Friedreich <Ciències de la vida > Neurociència> atàxia de Friedreich
   
     

  Mostra font de procedència Mostra font de procedència La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

  REIG VILALLONGA, Josep; NAVARRO ACEBES, Xavier (coord.); VALERO-CABRÉ, Antoni [et al.]. Diccionari de neurociència [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2012. (Diccionaris en Línia)
  <http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/140/>

  • ca atàxia de Friedreich, n f
  • es ataxia de Friedreich
  • en Friedreich's ataxia

  <Neurociència > Neurologia>

  Atàxia hereditària recessiva que es manifesta com a trastorn neurodegeneratiu amb una disfunció progressiva del cerebel, la medul·la espinal i els nervis perifèrics i que pot aparèixer a l'entrada de l'adolescència o durant la primera joventut.

     
 • 3818435   atàxia de Friedreich <Malalties i síndromes> , <Anatomia patològica> , <Neurologia> , <Disciplines de suport > Genètica i genòmica> atàxia de Friedreich
   
     

  Mostra font de procedència Mostra font de procedència La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

  INSTITUT D'ESTUDIS CATALANS; FUNDACIÓ ACADÈMIA DE CIÈNCIES MÈDIQUES I DE LA SALUT DE CATALUNYA I DE BALEARS; ENCICLOPÈDIA CATALANA; TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DEPARTAMENT DE SALUT. Diccionari enciclopèdic de medicina (DEMCAT): Versió de treball [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2015-2018. (Diccionaris en Línia)
  <http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/183/>

  Es tracta d'un diccionari que ofereix les dades en curs de treball del projecte DEMCAT, que té com a objectiu l'elaboració d'un nou diccionari de medicina en llengua catalana. El contingut, que es va actualitzant i ampliant semestralment, té com a punt de partida la segona edició en línia del Diccionari enciclopèdic de medicina, consultable en el Portal CiT de l'Institut d'Estudis Catalans.

  Per a veure amb detall els criteris de marcatge de les fitxes, es pot consultar el producte complet a la pàgina de diccionaris en línia del web del TERMCAT. Igualment, per a obtenir més informació sobre el projecte, es pot consultar el web del projecte DEMCAT.

  • ca atàxia de Friedreich, n f
  • ca atàxia familiar, n f sin. compl.
  • ca malaltia de Friedreich, n f sin. compl.
  • ca tabes de Friedreich, n f sin. compl.
  • ca tabes familiar, n f sin. compl.
  • ca tabes hereditària, n f sin. compl.

  <Malalties i síndromes> , <Anatomia patològica> , <Neurologia> , <Disciplines de suport > Genètica i genòmica>

  Malaltia hereditària que es manifesta a l'entrada de l'adolescència o durant la primera joventut, amb esclerosi dels cordons medul·lars posteriors i laterals. Es caracteritza per una síndrome piramidal amb hipotonia, hiporeflèxia, signe de Babinski, signe de Romberg, cardiomegàlia, trastorns del llenguatge i, en un període final, deterioració mental i atròfia òptica.

     
 • 2893082   atàxia de Friedreich <Ciències de la salut > Terapèutica > Fisioteràpia> atàxia de Friedreich
   
     

  Mostra font de procedència Mostra font de procedència La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

  CARDONA RECASENS, Eva de; ESQUIROL CAUSSA, Jordi. Diccionari de fisioteràpia [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, 2015. (Diccionaris en Línia)
  <http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/196/>

  • ca atàxia de Friedreich, n f
  • ca atàxia familiar, n f sin. compl.
  • ca malaltia de Friedreich, n f sin. compl.
  • es ataxia de Friedreich, n f
  • es ataxia espinal hereditaria, n f
  • es enfermedad de Friedreich, n f
  • en Friedreich ataxia
  • en hereditary ataxia
  • en hereditary spinal ataxia

  <Fisioteràpia > Patologia>

  Malaltia hereditària que es manifesta a l'entrada de l'adolescència o durant la primera joventut, amb esclerosi dels cordons medul·lars posteriors i laterals.

  Nota: L'atàxia de Friedrich es caracteritza per una síndrome piramidal amb hipotonia, hiporeflèxia, signe de Babinski, signe de Romberg, cardiomegàlia, trastorns del llenguatge i, en un període final, deterioració mental i atròfia òptica.

     
Nova cerca
   
   

Servei d’atenció personalitzada

Consultes terminològiques

Si la informació obtinguda no és prou satisfactòria per a la resolució del vostre dubte, el Cercaterm, per mitjà del Servei d'atenció personalitzada, us permet adreçar-vos al Servei de Consultes del TERMCAT.

Veure exemples Fer una consulta terminològica Fer una consulta terminològica

Has de ser un usuari registrat per a poder enviar una consulta terminològica

Accedir al meu compte

Registrar-me al web