Cerca avançada
* Els camps marcats amb un asterisc són obligatoris Has d'omplir, com a mínim, el camp Text de la consulta
 •  
Mostrar la cerca bàsica
   

   

S'han trobat 0 resultats exactes, 1 resultat parcialment coincident i 0 resultats aproximats per a la cerca “cervesa d\'arrels” dins totes les àrees temàtiques

 • 1534006   cervesa d'arrels <Alimentació > Begudes> cervesa d'arrels
   
     

  Mostra font de procedència Mostra font de procedència La informació d'aquesta fitxa procedeix de la Neoloteca, el diccionari en línia de termes normalitzats pel Consell Supervisor del TERMCAT.

  Els termes normalitzats han estat objecte d'un estudi exhaustiu que en garanteix l'adequació terminològica i s'han sotmès a l'aprovació del Consell Supervisor, un òrgan permanent i col·legiat amb representants de l'Institut d'Estudis Catalans i el TERMCAT, i especialistes dels diversos àmbits del coneixement.

  • ca cervesa d'arrels, n f
  • es cerveza de raíz
  • es root beer
  • fr bière de racine
  • fr racinette
  • fr soda racinette
  • en root beer

  <Alimentació > Begudes>

  Beguda carbonatada obtinguda de la fermentació de sucre, llevat, herbes i una barreja d'arrels i escorça de diferents arbres.

  Nota: La cervesa d'arrels és una beguda especialment popular a l'Amèrica del Nord.

  Nota: Criteris aplicats pel Consell Supervisor en l'aprovació del terme cervesa d'arrels:

  S'aprova el terme cervesa d'arrels, calc de l'anglès root beer, pels motius següents:

  ·és una alternativa catalana al manlleu anglès;

  ·és una forma motivada semànticament, que s'identifica sense problema amb el concepte: el nucli cervesa respon al fet que aquesta beguda, com la cervesa, s'obté per fermentació, en aquest cas d'arrels i escorça de diferents arbres;

  ·en altres llengües es documenten alternatives anàlogues;

  ·té el vistiplau de la majoria d'especialistes consultats.


  Es descarta l'acceptació del manlleu perquè es considera que la forma aprovada és transparent i té possibilitats d'implantació.

  Les formes beguda d'arrels i refresc d'arrels, que també s'han valorat com a possibles alternatives al manlleu, s'han desestimat perquè són menys precises que cervesa d'arrels.

  La forma cervesa d'arrel, que també s'ha valorat, s'ha descartat perquè es considera més adequat lingüísticament l'ús del plural arrels, tenint en compte que en la composició d'aquesta beguda hi poden intervenir arrels de diferents espècies d'arbre. En aquest sentit, seguiria el paral·lelisme d'altres formes de la llengua, com ara licor de flors o licor d'herbes.

     
Nova cerca
   
   

Servei d’atenció personalitzada

Consultes terminològiques

Si la informació obtinguda no és prou satisfactòria per a la resolució del vostre dubte, el Cercaterm, per mitjà del Servei d'atenció personalitzada, us permet adreçar-vos al Servei de Consultes del TERMCAT.

Veure exemples Fer una consulta terminològica Fer una consulta terminològica

Has de ser un usuari registrat per a poder enviar una consulta terminològica

Accedir al meu compte

Registrar-me al web