Cerca avançada
* Els camps marcats amb un asterisc són obligatoris Has d'omplir, com a mínim, el camp Text de la consulta
  •  
Mostrar la cerca bàsica
   

   

S'han trobat 4 resultats exactes, 1 resultat parcialment coincident i 63 resultats aproximats per a la cerca “confitar” dins totes les àrees temàtiques

  • 512910   confitar  <Procediments i processos dels aliments sòlids> confitar
     
       

    Mostra font de procedència Mostra font de procedència La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

    TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Lèxic multilingüe de la indústria [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2009. (Diccionaris en Línia)
    <http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/22/>

    • ca confitar, v tr
    • es confitar
    • fr confire
    • en candy, to
    • en preserve, to

    <Indústria > Indústria alimentària > Aliments sòlids > Procediments i processos dels aliments sòlids>

       
  • 2704997   confitar  <Veterinària i ramaderia > Bromatologia> confitar
     
       

    Mostra font de procedència Mostra font de procedència La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

    TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Diccionari de veterinària i ramaderia [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2013. (Diccionaris en Línia)
    <http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/163/>

    A més de termes, es recullen les formes sufixades catalanes més productives en l'àmbit de veterinària, amb indicació en la nota de diversos termes habituals que les utilitzen.

    • ca confitar, v tr
    • es confitar
    • fr confire
    • en preserve, to

    <Veterinària i ramaderia > Bromatologia>

    Conservar els aliments mitjançant la substitució del suc natural per una solució concentrada de sucre, en el cas de la fruita, o mitjançant la cocció lenta en un greix animal o vegetal que fa de medi de conservació, en el cas de la carn i el peix.

       
  • 414999   confitar  <Gastronomia > Procediments culinaris> confitar
     
       

    Mostra font de procedència Mostra font de procedència La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

    BLANCO GONZÁLEZ, Juli; PAPIÓ AZNAR, Francesc; VILÀ MIQUEL, Lluís Ignasi. Diccionari de procediments culinaris [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2006. (Diccionaris en Línia)
    <http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/20/>

    • ca confitar, v tr
    • es confitar
    • fr confire

    <Procediments culinaris > Acabament dels productes > Adob i conservació>

    Substituir el suc natural de certs aliments, generalment fruita, per una solució concentrada de sucre per tal de prolongar-ne la conservació.

       
  • 576597   confitar  <Gastronomia > Procediments culinaris> confitar
     
       

    Mostra font de procedència Mostra font de procedència La informació d'aquesta fitxa procedeix de la Neoloteca, el diccionari en línia de termes normalitzats pel Consell Supervisor del TERMCAT.

    Els termes normalitzats han estat objecte d'un estudi exhaustiu que en garanteix l'adequació terminològica i s'han sotmès a l'aprovació del Consell Supervisor, un òrgan permanent i col·legiat amb representants de l'Institut d'Estudis Catalans i el TERMCAT, i especialistes dels diversos àmbits del coneixement.

    • ca confitar, v tr
    • es confitar
    • fr confire

    <Gastronomia > Procediments culinaris>

    Coure un aliment submergit en oli o en un altre greix a temperatura molt suau, de manera que s'estovi sense agafar color.

       

  • 2908831   confitar en vinagre  <Indústria > Indústria alimentària> confitar en vinagre
     
       

    Mostra font de procedència Mostra font de procedència Atenció! La informació d'aquesta fitxa pot requerir una revisió.

    Si teniu dubtes sobre un punt concret, adreceu-vos al Servei d'atenció personalitzada.

    • ca confitar en vinagre, v tr

    <Indústria > Indústria alimentària>

    Conservar aliments vegetals amb vinagre provocant un canvi prou pronunciat en l'acidesa per a inhibir qualsevol possibilitat de deterioració microbiana.

       

  • 513165   aliment confitat  <Productes alimentaris sòlids> aliment confitat
     
       

    Mostra font de procedència Mostra font de procedència La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

    TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Lèxic multilingüe de la indústria [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2009. (Diccionaris en Línia)
    <http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/22/>

    • ca aliment confitat, n m
    • es alimento confitado
    • fr aliment confit
    • en candied food

    <Indústria > Indústria alimentària > Aliments sòlids > Productes alimentaris sòlids>

       
  • 370262   allau de vessant  <Esports > Neu i esports d'hivern> allau de vessant
     
       

    Mostra font de procedència Mostra font de procedència La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

    ANDORRA. SERVEI DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA; TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Diccionari de la neu. Barcelona: Enciclopèdia Catalana: TERMCAT, Centre de Terminologia, 2001. 348 p. (Diccionaris de l'Enciclopèdia. Diccionaris Terminològics)
    ISBN 84-412-0880-8; 84-393-5538-6

    Les dades originals poden haver estat actualitzades o completades posteriorment pel TERMCAT.

    • ca allau de vessant, n f
    • es alud de ladera
    • es alud sin confinar
    • fr avalanche de versant
    • en open path avalanche
    • en unconfined avalanche
    • en unconfined path avalanche

    <Neu i esports d'hivern > Nivologia i meteorologia > Allaus>

    Allau que es precipita sense estar canalitzada pel relleu.

    Nota: Correspon a la categoria D1 de la Classificació Internacional d'Allaus (UNESCO, 1981).

       
  • 797085   amanida d'ànec confitat amb pinyons i panses  <Gastronomia > Plats a la carta> amanida d'ànec confitat amb pinyons i panses
     
       

    Mostra font de procedència Mostra font de procedència La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

    Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

    Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

    TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
    <http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

    • ca amanida d'ànec confitat amb pinyons i panses
    • es ensalada de pato confitado con piñones y pasas
    • fr salade de canard confit aux pignons et aux raisins secs
    • it insalata d'anatra confit con pinoli e uva passa
    • en pickled duck salad with pine nuts and raisins
    • de Salat mit eingelegtem Entenfleisch, Pinienkernen und Rosinen

    <Plats a la carta. Entrants i amanides>

       
  • 797280   amanida d'enciams variats amb bolets, llagostins i tomàquet confitat  <Gastronomia > Plats a la carta> amanida d'enciams variats amb bolets, llagostins i tomàquet confitat
     
       

    Mostra font de procedència Mostra font de procedència La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

    Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

    Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

    TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
    <http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

    • ca amanida d'enciams variats amb bolets, llagostins i tomàquet confitat
    • es ensalada de lechugas variadas con setas, langostinos y tomate confitado
    • fr salade de laitues variées aux champignons, aux crevettes et à la tomate confite
    • it insalata di lattughe miste con funghi, mazzancolle e pomodoro confit
    • en salad of assorted lettuces with mushrooms, prawns and tomato preserve
    • de bunte Blattsalate mit Pilzen, Garnelen und eingelegten Tomaten

    <Plats a la carta. Entrants i amanides>

       
  • 796762   amanida de bacallà confitat amb alvocat  <Gastronomia > Plats a la carta> amanida de bacallà confitat amb alvocat
     
       

    Mostra font de procedència Mostra font de procedència La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

    Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

    Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

    TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
    <http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

    • ca amanida de bacallà confitat amb alvocat
    • es ensalada de bacalao confitado con aguacate
    • fr salade de morue confite et d'avocat
    • it insalata di baccalà confit con avocado
    • en picked cod and avocado salad
    • de Salat mit eingelegtem Stockfisch und Avocado

    <Plats a la carta. Entrants i amanides>

       
Nova cerca
   
   

Servei d’atenció personalitzada

Consultes terminològiques

Si la informació obtinguda no és prou satisfactòria per a la resolució del vostre dubte, el Cercaterm, per mitjà del Servei d'atenció personalitzada, us permet adreçar-vos al Servei de Consultes del TERMCAT.

Veure exemples Fer una consulta terminològica Fer una consulta terminològica

Des del 31 de juliol a les 14.00 h fins al 31 d'agost el Servei d'Atenció Personalitzada del Cercaterm i el Servei de Documentació no estan actius. Us atendrem a partir de l'1 de setembre.Des del 31 de juliol a les 14.00 h fins al 31 d'agost el Servei d'Atenció Personalitzada del Cercaterm i el Servei de Documentació no estan actius. Us atendrem a partir de l'1 de setembre.