Cerca avançada
* Els camps marcats amb un asterisc són obligatoris Has d'omplir, com a mínim, el camp Text de la consulta
 •  
Mostrar la cerca bàsica
   

   

S'han trobat 1 resultat exacte, 1 resultat parcialment coincident i 0 resultats aproximats per a la cerca “disseny web adaptatiu” dins totes les àrees temàtiques

 • 3201056   disseny web adaptatiu <Telecomunicacions > Telemàtica > Xarxes de dades> disseny web adaptatiu
   
     

  Mostra font de procedència Mostra font de procedència La informació d'aquesta fitxa és el resultat d'una recerca duta a terme pel TERMCAT.

  • ca disseny web adaptatiu, n m
  • es diseño web adaptativo, n m
  • en adaptive design, n
  • en adaptive web design, n

  <Telecomunicacions > Telemàtica > Xarxes de dades>

  Tècnica de creació i desenvolupament de llocs web que permet adaptar el format dels continguts del lloc a les característiques d'uns dispositius i pantalles d'accés específics, prèviament determinats.

  Nota: 1. En un àmbit d'especialitat, es distingeix entre el disseny web adaptatiu (en què els continguts s'adapten a uns dispositius o pantalles establerts gràcies a la detecció de les seves característiques concretes i a la selecció de la versió del codi del web adequat) i el disseny web responsiu (que permet adaptar els continguts a qualsevol dispositiu o pantalla per mitjà de determinades solucions tècniques que parteixen d'una mateixa versió del codi).

  Nota: 2. La denominació disseny web adaptatiu és un calc de l'anglès adaptive web design, terme creat pel dissenyador Aaron Gustafson en el seu llibre Adaptive Web Design: Crafting Rich Experiences with Progressive Enhancement.

     
 • 2882113   0 CRITERI Disseny web adaptatiu o disseny web responsiu? <Tecnologies de la informació i la comunicació> , <Criteris> 0 CRITERI Disseny web adaptatiu o disseny web responsiu?
   
     

  Mostra font de procedència Mostra font de procedència La informació d'aquesta fitxa és l'adaptació resumida d'un criteri elaborat pel TERMCAT.

  En el camp de la denominació i els equivalents, quan es tracta de fitxes que exposen un criteri general, es recullen sovint uns quants exemples. Aquests casos s'indiquen amb la marca (EXEMPLE) al final, en uns quants casos precedits d'informació sobre el punt que exemplifiquen.

  En el camp dels equivalents, quan es tracta de fitxes que posen en relació dos termes o més, s'indica al costat de cada forma, en cursiva, quina és la denominació catalana principal corresponent.

  En el camp de la nota s'indica on es pot consultar la versió completa del criteri, sempre que es tracti d'un document disponible en línia.

  Aquesta fitxa de criteri, juntament amb totes les altres fitxes de criteri contingudes en el Cercaterm, forma part del Diccionari de criteris terminològics. Aquest diccionari es pot consultar complet en la pàgina de diccionaris en línia del web del TERMCAT (http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/187).

  • ca 0 CRITERI Disseny web adaptatiu o disseny web responsiu?
  • es (disseny web adaptatiu) diseño web adaptativo, n m
  • es (disseny web responsiu) diseño web responsivo, n m
  • en (disseny web adaptatiu) adaptive design, n
  • en (disseny web adaptatiu) adaptive web design, n
  • en (disseny web responsiu) responsive design, n
  • en (disseny web responsiu) responsive web design, n

  <Electrònica. Informàtica. Telecomunicacions > Informàtica> , <Criteris lingüístics > Casos concrets>

  Tant disseny web adaptatiu com disseny web responsiu (tots dos, noms masculins) es consideren formes adequades, encara que tenen significats diferents, ja que designen tècniques diferents d'adaptació dels llocs web:

  - El disseny web adaptatiu permet adaptar el format dels continguts d'un lloc web a les característiques d'uns dispositius i unes pantalles d'accés concrets, gràcies a la detecció de les seves característiques i a la selecció de la versió del codi del web més adequat entre els diversos codis predeterminats.
  . La denominació disseny web adaptatiu és un calc de l'anglès adaptive web design, que és un terme d'autor creat pel dissenyador Aaron Gustafson.
  . L'equivalent castellà és diseño web adaptativo, i els anglesos, adaptive design i adaptive web design.

  - El disseny web responsiu permet adaptar el format dels continguts d'un lloc web a les característiques de qualsevol dispositiu o pantalla d'accés, gràcies a determinades solucions tècniques que parteixen d'una versió única del codi.
  . La denominació disseny web responsiu és un calc de l'anglès responsive web design, que és també un terme d'autor creat pel dissenyador i desenvolupador Ethan Marcotte.
  . L'equivalent castellà és diseño web responsivo, i els anglesos, responsive design i responsive web design.

  Nota: 1. L'adjectiu responsiu -iva també s'utilitza en àmbits lligats a la salut per a traduir l'adjectiu anglès responder, que fa referència a la resposta davant d'un estímul concret.
  Ex.: responsiu -iva (IMMUNOLOGIA 'Dit de la cèl·lula o l'organisme que expressa una resposta immunitària en ser estimulat per un antigen concret') | no responsiu -iva (IMMUNOLOGIA 'Dit de la cèl·lula o l'organisme que no respon a un estímul antigènic o hi respon de forma deficient') | responsiu -iva al placebo (FARMACOLOGIA 'Dit de la persona que presenta una resposta associada a la presa d'un placebo')

  Nota: 2. Podeu consultar les fitxes completes de disseny web adaptatiu i disseny web responsiu al Cercaterm.

     
Nova cerca
   
   

Servei d’atenció personalitzada

Consultes terminològiques

Si la informació obtinguda no és prou satisfactòria per a la resolució del vostre dubte, el Cercaterm, per mitjà del Servei d'atenció personalitzada, us permet adreçar-vos al Servei de Consultes del TERMCAT.

Veure exemples Fer una consulta terminològica Fer una consulta terminològica

Has de ser un usuari registrat per a poder enviar una consulta terminològica

Accedir al meu compte

Registrar-me al web