Cerca avançada
* Els camps marcats amb un asterisc són obligatoris Has d'omplir, com a mínim, el camp Text de la consulta
 •  
Mostrar la cerca bàsica
   

   

S'han trobat 0 resultats exactes, 3 resultats parcialment coincidents i 0 resultats aproximats per a la cerca “malaltia de Creutzfeldt-Jakob” dins totes les àrees temàtiques

 • 541281   malaltia de Creutzfeldt-Jakob <Ciències de la salut > Medicina clínica > Classificació internacional de malalties> malaltia de Creutzfeldt-Jakob
   
     

  Mostra font de procedència Mostra font de procedència Les denominacions en català d'aquesta fitxa procedeixen de l'obra següent, elaborada pel TERMCAT:

  CIM-9-MC: Classificació internacional de malalties: 9a revisió: modificació clínica. 6a edició. Barcelona: Generalitat de Catalunya. Departament de Salut: Pòrtic, 2008. 1263 p.
  ISBN: 978-84-9809-032-1

  Aquesta classificació és la versió en català de la International Classification of Diseases, 9th revision, Clinical Modification (ICD-9-CM), que ha elaborat el TERMCAT a partir d'un encàrrec del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.

  Les denominacions en anglès procedeixen del text oficial nord-americà, la versió digital del qual es pot descarregar des de l'adreça:
  ftp://ftp.cdc.gov/pub/Health_Statistics/NCHS/Publications/ICD9-CM/2006/

  Com a referència addicional s'ha tingut en compte l'obra:
  PUCKETT, C. D. 2007 Annual hospital version: the educational annotation of ICD-9-CM. 5th ed. Reno, Nev.: Channel Publishing, 2006. 936 p.
  ISBN: 1-933053-06-2

  L'agrupació dels termes en àrees temàtiques s'ha fet seguint la distribució en capítols d'aquestes obres.

  Com que l'ús principal d'aquestes classificacions és la codificació amb finalitats clíniques i estadístiques dels diagnòstics i procediments efectuats en els centres hospitalaris, els termes inclosos poden diferir dels que són habituals en la pràctica mèdica.

  • ca malaltia de Creutzfeldt-Jakob
  • en Jakob-Creutzfeldt disease

  <Classificació internacional de malalties > Malalties > Malalties infeccioses i parasitàries>

     
 • 3835871   malaltia de Creutzfeldt-Jakob <Malalties i síndromes> , <Bioquímica i biologia molecular> , <Microbiologia i patologia infecciosa> , <Neurologia> malaltia de Creutzfeldt-Jakob
   
     

  Mostra font de procedència Mostra font de procedència La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

  INSTITUT D'ESTUDIS CATALANS; FUNDACIÓ ACADÈMIA DE CIÈNCIES MÈDIQUES I DE LA SALUT DE CATALUNYA I DE BALEARS; ENCICLOPÈDIA CATALANA; TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DEPARTAMENT DE SALUT. Diccionari enciclopèdic de medicina (DEMCAT): Versió de treball [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2015-2018. (Diccionaris en Línia)
  <http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/183/>

  Es tracta d'un diccionari que ofereix les dades en curs de treball del projecte DEMCAT, que té com a objectiu l'elaboració d'un nou diccionari de medicina en llengua catalana. El contingut, que es va actualitzant i ampliant semestralment, té com a punt de partida la segona edició en línia del Diccionari enciclopèdic de medicina, consultable en el Portal CiT de l'Institut d'Estudis Catalans.

  Per a veure amb detall els criteris de marcatge de les fitxes, es pot consultar el producte complet a la pàgina de diccionaris en línia del web del TERMCAT. Igualment, per a obtenir més informació sobre el projecte, es pot consultar el web del projecte DEMCAT.

  • ca malaltia de Creutzfeldt-Jakob, n f
  • ca degeneració corticostriatoespinal, n f sin. compl.
  • ca malaltia de Jakob, n f sin. compl.
  • ca malaltia de Jakob-Creutzfeld, n f sin. compl.
  • ca pseudoesclerosi espàstica, n f sin. compl.
  • ca síndrome de Creutzfeldt-Jakob, n f sin. compl.

  <Malalties i síndromes> , <Bioquímica i biologia molecular> , <Microbiologia i patologia infecciosa> , <Neurologia>

  Degeneració difusa del sistema nerviós central que apareix a l'edat adulta. És una amiloïdosi cerebral de curs fatal causada per un prió, que es caracteritza per demència, atàxia, mioclònies i altres manifestacions neurològiques.

     
 • 2893130   malaltia de Creutzfeldt-Jakob <Ciències de la salut > Terapèutica > Fisioteràpia> malaltia de Creutzfeldt-Jakob
   
     

  Mostra font de procedència Mostra font de procedència La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

  CARDONA RECASENS, Eva de; ESQUIROL CAUSSA, Jordi. Diccionari de fisioteràpia [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, 2015. (Diccionaris en Línia)
  <http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/196/>

  • ca malaltia de Creutzfeldt-Jakob, n f
  • es enfermedad de Creutzfeldt-Jakob, n f
  • en Creutzfeldt-Jakob disease

  <Fisioteràpia > Patologia>

  Degeneració difusa del sistema nerviós central causada per un prió que produeix una amiloïdosi cerebral de curs fatal, que es caracteritza per demència, atàxia, mioclònies i altres manifestacions neurològiques.

  Nota: La malaltia de Creutzfeldt-Jakob apareix a l'edat adulta.

     
Nova cerca
   
   

Servei d’atenció personalitzada

Consultes terminològiques

Si la informació obtinguda no és prou satisfactòria per a la resolució del vostre dubte, el Cercaterm, per mitjà del Servei d'atenció personalitzada, us permet adreçar-vos al Servei de Consultes del TERMCAT.

Veure exemples Fer una consulta terminològica Fer una consulta terminològica

Has de ser un usuari registrat per a poder enviar una consulta terminològica

Accedir al meu compte

Registrar-me al web