Cerca avançada
* Els camps marcats amb un asterisc són obligatoris Has d'omplir, com a mínim, el camp Text de la consulta
 •  
Mostrar la cerca bàsica
   

   

S'han trobat 1 resultat exacte, 0 resultats parcialment coincidents i 0 resultats aproximats per a la cerca “pescaclics” dins totes les àrees temàtiques

 • 3541959   pescaclics <Empresa > Administració i direcció d'empreses > Màrqueting. Comercialització> , <Comunicació > Publicitat> pescaclics
   
     

  Mostra font de procedència Mostra font de procedència La informació d'aquesta fitxa procedeix de la Neoloteca, el diccionari en línia de termes normalitzats pel Consell Supervisor del TERMCAT.

  Els termes normalitzats han estat objecte d'un estudi exhaustiu que en garanteix l'adequació terminològica i s'han sotmès a l'aprovació del Consell Supervisor, un òrgan permanent i col·legiat amb representants de l'Institut d'Estudis Catalans i el TERMCAT, i especialistes dels diversos àmbits del coneixement.

  • ca pescaclics, n m
  • es cebo de clicks, n m
  • fr appât à clics, n m
  • fr aspirateur à clics, n m
  • fr attrape-clics, n m
  • fr piège à clics, n m
  • en clickbait, n

  <Empresa > Administració i direcció d'empreses > Màrqueting. Comercialització> , <Comunicació > Publicitat>

  Contingut web, generalment de poca qualitat, presentat sota un títol o un format cridaner per a aconseguir que els usuaris hi cliquin i el reenviïn a les xarxes socials, que té com a únic objectiu obtenir ingressos publicitaris.

  Nota: Criteris aplicats pel Consell Supervisor en l'aprovació del terme pescaclics:

  S'aprova la denominació pescaclics pels motius següents:

  ·és una alternativa catalana al manlleu anglès clickbait, força estès;

  ·és una forma lingüísticament adequada, creada a partir del verb pescar, que popularment té el sentit d'aconseguir hàbilment alguna cosa(1), i el substantiu clic ("Pulsació que hom fa en un botó del ratolí d'un ordinador per tal de validar una ordre", segons el diccionari normatiu);

  ·és una denominació formalment anàloga a altres formes catalanes, com ara pescamines, pescallunes, pescapous, etc.;

  ·s'adapta bé als contextos d'ús i al registre de la denominació anglesa de partida;

  ·ja té un cert ús;

  ·té el vistiplau dels especialistes.

  La forma esquer de clics, que també s'ha valorat, s'ha descartat perquè es creu que la forma aprovada, més sintètica i de registre més informal, té més possibilitats d'implantació.

  També s'han desestimat les formes caçaclics i atrapaclics, similars a pescaclics, perquè no es documenten, mentre que pescaclics ja té una certa difusió.

  (1)Vegeu Institut d'Estudis Catalans. Diccionari descriptiu de la llengua catalana [en línia]. Barcelona: Institut d'Estudis Catalans, [2014]. <http://dcc.iec.cat/ddlc/index.asp>

  [Acta 610, 7 de setembre de 2016]

     
Nova cerca
   
   

Servei d’atenció personalitzada

Consultes terminològiques

Si la informació obtinguda no és prou satisfactòria per a la resolució del vostre dubte, el Cercaterm, per mitjà del Servei d'atenció personalitzada, us permet adreçar-vos al Servei de Consultes del TERMCAT.

Veure exemples Fer una consulta terminològica Fer una consulta terminològica

Has de ser un usuari registrat per a poder enviar una consulta terminològica

Accedir al meu compte

Registrar-me al web