Cerca avançada
* Els camps marcats amb un asterisc són obligatoris Has d'omplir, com a mínim, el camp Text de la consulta
 •  
Mostrar la cerca bàsica
   

   

S'han trobat 1 resultat exacte, 0 resultats parcialment coincidents i 0 resultats aproximats per a la cerca “pluja de meteors” dins totes les àrees temàtiques

 • 3116706   pluja d'estels <Física> pluja d'estels
   
     

  Mostra font de procedència Mostra font de procedència La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

  UNIVERSITAT POLITÈCNICA DE CATALUNYA; TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; ENCICLOPÈDIA CATALANA. Diccionari de física [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2015. (Diccionaris en Línia) (Ciència i Tecnologia)
  <http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/149/>

  La negreta de determinats termes en l'interior de definicions i notes indica que la consulta d'aquests termes en la seva fitxa pròpia permet completar o ampliar el significat de la definició o la nota en què apareixen.

  Per problemes tecnològics de representació, s'han suprimit en part o per complet algunes notes del producte original. Aquests casos es poden consultar complets a l'edició en línia.

  • ca pluja d'estels, n f
  • ca pluja de meteors, n f
  • es lluvia de estrellas
  • es lluvia de meteoros
  • fr pluie de météores
  • en meteor shower

  <Física > Física de la Terra i de l'espai > Astronomia, astrofísica i cosmologia>

  Successió de meteors que cauen a l'atmosfera terrestre a intervals curts dins un període de temps determinat.

  Nota: Hi ha zones del sistema solar amb concentracions de meteoroides que segueixen òrbites semblants, l'origen dels quals es troba al material arrencat de cometes en el curs de la seva activitat cometària. D'aquesta manera, les òrbites dels cometes queden plenes de corrents de meteoroides i, si la Terra passa a prop d'una d'aquestes òrbites, es produeix una pluja d'estels. Com que l'encontre amb l'òrbita cometària esdevé cada any en passar pel mateix punt de l'òrbita terrestre, les pluges d'estels tenen caràcter periòdic anual i es poden predir. Durant una pluja d'estels, els meteors, per un efecte de perspectiva, semblen provenir d'un punt concret de l'esfera celeste, el punt radiant. La ubicació del punt radiant dona nom a les diferents pluges d'estels, com ara els Perseids, amb punt radiant a la constel·lació de Perseu, o els Gemínids, amb punt radiant a la constel·lació de Gèminis.

     
Nova cerca
   
   

Servei d’atenció personalitzada

Consultes terminològiques

Si la informació obtinguda no és prou satisfactòria per a la resolució del vostre dubte, el Cercaterm, per mitjà del Servei d'atenció personalitzada, us permet adreçar-vos al Servei de Consultes del TERMCAT.

Veure exemples Fer una consulta terminològica Fer una consulta terminològica

Has de ser un usuari registrat per a poder enviar una consulta terminològica

Accedir al meu compte

Registrar-me al web