Cerca avançada
* Els camps marcats amb un asterisc són obligatoris Has d'omplir, com a mínim, el camp Text de la consulta
 •  
Mostrar la cerca bàsica
   

   

S'han trobat 1 resultat exacte, 0 resultats parcialment coincidents i 0 resultats aproximats per a la cerca “teleportació” dins totes les àrees temàtiques

 • 3117516   teleportació quàntica <Física> teleportació quàntica
   
     

  Mostra font de procedència Mostra font de procedència La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

  UNIVERSITAT POLITÈCNICA DE CATALUNYA; TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; ENCICLOPÈDIA CATALANA. Diccionari de física [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2015. (Diccionaris en Línia) (Ciència i Tecnologia)
  <http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/149/>

  La negreta de determinats termes en l'interior de definicions i notes indica que la consulta d'aquests termes en la seva fitxa pròpia permet completar o ampliar el significat de la definició o la nota en què apareixen.

  Per problemes tecnològics de representació, s'han suprimit en part o per complet algunes notes del producte original. Aquests casos es poden consultar complets a l'edició en línia.

  • ca teleportació quàntica, n f
  • ca teleportació, n f sin. compl.
  • es teleportación
  • es teleportación cuántica
  • fr téléportation
  • fr téléportation quantique
  • en quantum teleportation
  • en teleportation

  <Física > Física quàntica>

  Fenomen exclusivament quàntic en virtut del qual l'estat quàntic desconegut en què es troba un sistema ubicat en un lloc pot ser transferit a un segon sistema arbitràriament allunyat sense transport de matèria.

  Nota: La teleportació quàntica té lloc en quatre etapes: 1. Cal que en el lloc de sortida i en el de destí s'hi hagin ubicat cadascun dels dos sistemes, A i B, que formen un sistema global amb entrellaçament quàntic. 2. Cal que sobre un d'aquests dos sistemes, el que es troba al lloc de sortida, A, conjuntament amb un tercer sistema, l'estat del qual, x, és desconegut i és el que es vol teleportar, s'hi faci una determinada mesura i se n'observi el resultat. 3. Cal que aquest resultat es comuniqui al lloc de destí. 4. Cal que al lloc de destí s'actuï, d'acord amb aquesta informació, sobre l'altre sistema, B, que passarà així a estar en l'estat quàntic, x. Cal fer notar que és l'estat, i no el sistema, el que ha estat sotmès a teleportació quàntica; que, en fer la mesura, l'estat x sol desaparèixer, i que no reapareixerà al lloc de destí fins que no hi arribi la informació esmentada. La teleportació quàntica no pot ser instantània, però no es debilita amb la distància, tal com s'ha demostrat experimentalment.

     
Nova cerca
   
   

Servei d’atenció personalitzada

Consultes terminològiques

Si la informació obtinguda no és prou satisfactòria per a la resolució del vostre dubte, el Cercaterm, per mitjà del Servei d'atenció personalitzada, us permet adreçar-vos al Servei de Consultes del TERMCAT.

Veure exemples Fer una consulta terminològica Fer una consulta terminològica

Has de ser un usuari registrat per a poder enviar una consulta terminològica

Accedir al meu compte

Registrar-me al web