Cerca avançada
* Els camps marcats amb un asterisc són obligatoris Has d'omplir, com a mínim, el camp Text de la consulta
 •  
Mostrar la cerca bàsica
   

   

S'han trobat 0 resultats exactes, 1 resultat parcialment coincident i 0 resultats aproximats per a la cerca “vehicle%multisegment” dins totes les àrees temàtiques

 • 1531066   vehicle multisegment <Transports > Transport per carretera > Vehicles> vehicle multisegment
   
     

  Mostra font de procedència Mostra font de procedència La informació d'aquesta fitxa procedeix de la Neoloteca, el diccionari en línia de termes normalitzats pel Consell Supervisor del TERMCAT.

  Els termes normalitzats han estat objecte d'un estudi exhaustiu que en garanteix l'adequació terminològica i s'han sotmès a l'aprovació del Consell Supervisor, un òrgan permanent i col·legiat amb representants de l'Institut d'Estudis Catalans i el TERMCAT, i especialistes dels diversos àmbits del coneixement.

  • ca vehicle multisegment, n m
  • es crossover
  • es vehículo mestizo
  • es vehículo multisegmento
  • fr crossover
  • fr véhicule métis
  • fr véhicule multisegment
  • it crossover
  • pt crossover
  • en crossover vehicle

  <Transports > Transport per carretera > Vehicles>

  Vehicle que combina elements propis de vehicles de segments diferents.

  Nota: Per exemple, són vehicles multisegment els que combinen elements de vehicle tot camí i berlina, de vehicle tot camí i cupè o de monovolum i berlina.

  Nota: Criteris aplicats pel Consell Supervisor en l'aprovació dels termes vehicle multisegment i segment:

  S'aprova el terme vehicle multisegment, i el terme relacionat segment, pels motius següents:

  ·la denominació vehicle multisegment és una alternativa al manlleu de l'anglès crossover vehicle;

  ·ja té ús per a fer referència al vehicle que combina elements de diferents tipus de vehicles;

  ·es documenta paral·lelament en castellà i en francès;

  ·el substantiu segment és la denominació que s'utilitza en català i, paral·lelament, en la resta de llengües de referència per a designar les categories en què poden ser classificats els vehicles segons la mida i les característiques tècniques que tenen (segment A, segment B, etc.);

  ·si bé en les obres lexicogràfiques i terminològiques de referència segment no es documenta amb aquest significat, es pot considerar una denominació semànticament adequada a partir de la definició del diccionari normatiu ("Part limitada d'un tot continu"); a més, aquesta accepció de segment és similar a l'ús que es fa d'aquest substantiu en altres àmbits amb el sentit de subconjunt, com per exemple en màrqueting per a fer referència a un subconjunt de consumidors;

  ·a partir d'aquesta nova accepció de segment, la forma vehicle multisegment es pot considerar lingüísticament adequada i descriptiva.

  Es desestima la forma vehicle multisegmentari com a alternativa a crossover vehicle, si bé seria més precisa des d'un punt de vista semàntic, perquè la forma que té ús és vehicle multisegment.

  Es descarta la denominació vehicle mestís, si bé es tracta d'una forma motivada des d'un punt de vista semàntic, perquè no té ús en català i es creu que podria ser difícil d'implantar, especialment en contextos comercials i publicitaris.

  [Acta 534, 13 d'octubre de 2011]

     
Nova cerca
   
   

Servei d’atenció personalitzada

Consultes terminològiques

Si la informació obtinguda no és prou satisfactòria per a la resolució del vostre dubte, el Cercaterm, per mitjà del Servei d'atenció personalitzada, us permet adreçar-vos al Servei de Consultes del TERMCAT.

Veure exemples Fer una consulta terminològica Fer una consulta terminològica

Has de ser un usuari registrat per a poder enviar una consulta terminològica

Accedir al meu compte

Registrar-me al web