Cerca avançada
* Els camps marcats amb un asterisc són obligatoris Has d'omplir, com a mínim, el camp Text de la consulta
  •  
Mostrar la cerca bàsica
   

   

S'han trobat 2 resultats exactes, 3 resultats parcialment coincidents i 0 resultats aproximats per a la cerca “xiitake” dins totes les àrees temàtiques

  • 3201583   xiitake  <Alimentació> xiitake
     
       

    Mostra font de procedència Mostra font de procedència La informació d'aquesta fitxa és el resultat d'una recerca duta a terme per la Secretaria del Consell Supervisor del TERMCAT.

    • ca xiitake, n m
    • es shiitake
    • fr champignon noir chinois
    • fr shiitake
    • en golden oak mushroom
    • en Oriental black mushroom
    • en shiitake
    • de Pasaniapilz
    • de Shiitakepilz
    • nc Lentinula edodes
    • nc Lentinus edodes

    <Alimentació>

    Bolet de soca de la família de les tricolomatàcies, de carn consistent i gust fort, que es cultiva sobretot al Japó i a la Xina, i que és molt apreciat en la cuina d'aquests països.

    Nota: Terme procedent del japonès. La transcripció segons el sistema internacional de romanització Hepburn és shiitake.

       
  • 3565766   xiitake  <Alimentació. Gastronomia> xiitake
     
       

    Mostra font de procedència Mostra font de procedència La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

    TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Glossari de sabors del món [en línia]. 3a ed. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2017. (Diccionaris en Línia)
    <http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/201/>

    • ca xiitake, n m
    • es shiitake, n m
    • fr champignon noir chinois, n m
    • fr shiitake, n m
    • en golden oak mushroom, n
    • en Oriental black mushroom, n
    • en shiitake, n
    • nc Lentinula edodes
    • nc Lentinus edodes

    <Alimentació > Verdures. Llegums>

    Bolet de soca, de carn consistent i gust fort, que es cultiva al Japó i a la Xina, i que és molt apreciat a la cuina d'aquests països.

    Nota: El xiitake és un ingredient del plat xiitake amb choy sum (vegeu-ne la fitxa).

       

  • 798924   cors de carxofa saltats amb xiitake i pernil de gla  <Gastronomia > Plats a la carta> cors de carxofa saltats amb xiitake i pernil de gla
     
       

    Mostra font de procedència Mostra font de procedència La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

    Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

    Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

    TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
    <http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

    • ca cors de carxofa saltats amb xiitake i pernil de gla
    • es corazones de alcachofa salteados con shiitake y jamón de bellota
    • fr coeurs d'artichaut sautés au shiitake et au jambon ibérique de gland
    • it cuori di carciofo saltati con shiitake e prosciutto iberico di ghianda
    • en sautéed artichoke hearts with shiitake and acorn-fed Iberian ham
    • de sautierte Artischockenherzen mit Shitakepilzen und Eichelschinken

    <Plats a la carta. Verdures, hortalisses i llegums>

       
  • 800410   fricassé de xiitake amb avellanes i grana padano  <Gastronomia > Plats a la carta> fricassé de xiitake amb avellanes i grana padano
     
       

    Mostra font de procedència Mostra font de procedència La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

    Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

    Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

    TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
    <http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

    • ca fricassé de xiitake amb avellanes i grana padano
    • es fricasé de shiitake con avellanas y grana padano
    • fr fricassée de shiitake aux noisettes et au grana padano
    • it shiitake in fricassea con nocciole e grana padano
    • en shiitake fricassee with hazelnuts and grana padano
    • de Shitakepilzfrikassee mit Haselnüssen und Grana Padano

    <Plats a la carta. Entrants i amanides>

       
  • 3565767   xiitake amb choy sum  <Alimentació. Gastronomia> xiitake amb choy sum
     
       

    Mostra font de procedència Mostra font de procedència La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

    TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Glossari de sabors del món [en línia]. 3a ed. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2017. (Diccionaris en Línia)
    <http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/201/>

    • ca xiitake amb choy sum
    • zh xiānggū cài xīn

    <Gastronomia>

    Nota: Vegeu els termes xiitake i choy sum.

       
Nova cerca
   
   

Servei d’atenció personalitzada

Consultes terminològiques

Si la informació obtinguda no és prou satisfactòria per a la resolució del vostre dubte, el Cercaterm, per mitjà del Servei d'atenció personalitzada, us permet adreçar-vos al Servei de Consultes del TERMCAT.

Veure exemples Fer una consulta terminològica Fer una consulta terminològica

Des del 31 de juliol a les 14.00 h fins al 31 d'agost el Servei d'Atenció Personalitzada del Cercaterm i el Servei de Documentació no estan actius. Us atendrem a partir de l'1 de setembre.Des del 31 de juliol a les 14.00 h fins al 31 d'agost el Servei d'Atenció Personalitzada del Cercaterm i el Servei de Documentació no estan actius. Us atendrem a partir de l'1 de setembre.