ànec a la pequinesa
ànec a la pequinesa
La informació d'aquesta fitxa procedeix de la Neoloteca, el diccionari en línia de termes normalitzats pel Consell Supervisor:
TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Neoloteca [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 1999-2024.
<http://www.termcat.cat/neoloteca/>
A la Neoloteca trobareu informació més detallada dels termes, que inclou:
- Els criteris que s'han tingut en compte per a l'aprovació de la forma catalana proposada (des del 2011).
- El motiu de normalització dels termes i el tipus de formació lèxica de la denominació aprovada (des del 2018).
- ca ànec a la pequinesa, n m
- ca ànec lacat, n m sin. compl.
- es pato a la pekinesa, n m
- es pato laqueado, n m
- es pato laqueado a la pekinesa, n m
- es pato Pekín, n m
- fr canard laqué, n m
- fr canard laqué de Pékin, n m
- it anatra laccata alla pechinese, n f
- en Bar-B-Q duck, n
- en barbecued duck, n
- en Peking Duck, n
- en Peking roast duck, n
- zh 北京烤鸭, n
- zh Běijīng kǎoyā, n
<Gastronomia>
Definició
Plat de la cuina xinesa consistent en un ànec untat tradicionalment amb una barreja de mel, espècies i soia, que es rosteix al forn en un ast i se serveix amb la carn tallada en rodanxes, acompanyada de verdura, generalment ceba i cogombre, salses i unes petites creps.
Nota
- 1. És especialment apreciada la pell de l'ànec a la pequinesa, d'un color vermellós brillant i molt cruixent.
- 2. En l'elaboració de l'ànec a la pequinesa, la mel se substitueix de vegades per melassa o maltosa.