Back to top
Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de la Neoloteca, el diccionari en línia de termes normalitzats pel Consell Supervisor:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Neoloteca [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 1999-2024.
<http://www.termcat.cat/neoloteca/>
A la Neoloteca trobareu informació més detallada dels termes, que inclou:

- Els criteris que s'han tingut en compte per a l'aprovació de la forma catalana proposada (des del 2011).
- El motiu de normalització dels termes i el tipus de formació lèxica de la denominació aprovada (des del 2018).

  • ca  babaganuix, n m
  • ca  mutàbal, n m
  • es  baba ghannuj
  • es  mutabal
  • es  mutabbal
  • fr  baba ghannouge
  • fr  baba ghannouj
  • fr  caviar d'aubergines
  • fr  moutabal
  • fr  moutabbal
  • en  baba ganooj
  • en  baba ganoush
  • en  mutabal
  • en  mutabbal

<Gastronomia>

Definició
Puré d'albergínies escalivades, generalment condimentat amb all, llimona, oli d'oliva i tahina, típic del Pròxim Orient.

Nota

  • Algunes fonts distingeixen entre babaganuix i mutàbal segons la incorporació o no de determinats ingredients, però generalment es consideren sinònims.