Cerca avançada
* Els camps marcats amb un asterisc són obligatoris Has d'omplir, com a mínim, el camp Text de la consulta
  •  
Mostrar la cerca bàsica
   
   

escala de magnitud sísmica

Mostra font de procedència Mostra font de procedència La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

UNIVERSITAT POLITÈCNICA DE CATALUNYA; TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; ENCICLOPÈDIA CATALANA. Diccionari de física [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2015. (Diccionaris en Línia) (Ciència i Tecnologia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/149/>

La negreta de determinats termes en l'interior de definicions i notes indica que la consulta d'aquests termes en la seva fitxa pròpia permet completar o ampliar el significat de la definició o la nota en què apareixen.

Per problemes tecnològics de representació, s'han suprimit en part o per complet algunes notes del producte original. Aquests casos es poden consultar complets a l'edició en línia.

  • ca escala de magnitud sísmica, n f
  • es escala de magnitud sísmica
  • fr échelle de magnitude sismique
  • en seismic magnitude scale

<Física > Física de la Terra i de l'espai > Geofísica>

Escala estàndard en valors numèrics amb un decimal que s'utilitza per a la mesura relativa de la magnitud sísmica, la qual és mesurada com el logaritme decimal de la màxima amplitud d'una ona sísmica detectada sobre el sismograma dividida pel període corresponent a aquesta ona, amb factors de correcció que inclouen la distància a l'epicentre i característiques de l'emplaçament.

Nota: 1. En funció del tipus d'ona sísmica que es pren com a base, es poden definir diferents tipus d'escala: escala de magnitud d'ones internes (o escala mb), escala de magnitud i moment (o escala Mw), escala de magnitud local (o escala Ml), escala de magnitud d'ones superficials (o escala Ms). 2. L'escala de Richter és un exemple d'escala de magnitud sísmica.

   
   

Servei d’atenció personalitzada

Consultes terminològiques

Si la informació obtinguda no és prou satisfactòria per a la resolució del vostre dubte, el Cercaterm, per mitjà del Servei d'atenció personalitzada, us permet adreçar-vos al Servei de Consultes del TERMCAT.

Veure exemples Fer una consulta terminològica Fer una consulta terminològica

Has de ser un usuari registrat per a poder enviar una consulta terminològica

Accedir al meu compte

Registrar-me al web