Back to top
Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de la Neoloteca, el diccionari en línia de termes normalitzats pel Consell Supervisor:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Neoloteca [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 1999-2024.
<http://www.termcat.cat/neoloteca/>
A la Neoloteca trobareu informació més detallada dels termes, que inclou:

- Els criteris que s'han tingut en compte per a l'aprovació de la forma catalana proposada (des del 2011).
- El motiu de normalització dels termes i el tipus de formació lèxica de la denominació aprovada (des del 2018).

  • ca  farcellet xinès, n m
  • ca  huntun [zh], n m sin. compl.
  • ca  wonton, n m sin. compl.
  • es  hatillo de carne de cerdo, n m
  • es  wontón, n m
  • es  won ton, n m var. ling.
  • fr  huntun, n m
  • fr  wonton, n m
  • fr  won ton, n m var. ling.
  • fr  won-ton, n m var. ling.
  • en  wonton, n
  • en  wuntun, n
  • en  won ton, n var. ling.
  • en  won-ton, n var. ling.
  • en  wun tun, n var. ling.
  • zh  馄饨, n
  • zh  húntùn, n

<Alimentació>

Definició
Peça de pasta fina de la cuina xinesa en forma de farcellet o d'anella, elaborada amb farina de blat i aigua i farcida amb una barreja de carn, generalment de porc, gambes i verdura, que es consumeix bullida, sovint en sopes, al vapor o fregida.

Nota

  • La denominació wonton és una forma cantonesa vehiculada probablement a través de l'anglès. La denominació huntun correspon a la forma destonalitzada de húntùn, denominació xinesa transcrita segons el sistema pinyin.