fondue xinesa [fondue: fr]
fondue xinesa [fondue: fr]
La informació d'aquesta fitxa procedeix de la Neoloteca, el diccionari en línia de termes normalitzats pel Consell Supervisor:
TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Neoloteca [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 1999-2024.
<http://www.termcat.cat/neoloteca/>
A la Neoloteca trobareu informació més detallada dels termes, que inclou:
- Els criteris que s'han tingut en compte per a l'aprovació de la forma catalana proposada (des del 2011).
- El motiu de normalització dels termes i el tipus de formació lèxica de la denominació aprovada (des del 2018).
- ca fondue xinesa [fondue: fr], n f
- es caldero mongol, n m
- es fondue china, n f
- es hot pot, n m
- es huoguo, n m
- es olla mongola, n f
- fr fondue chinoise, n f
- fr fondue mongolienne, n f
- fr pot mongolien, n m
- it fondue cinese, n f
- it hot pot, n m
- en Chinese fondue, n
- en Chinese hot pot, n m
- en fire pot, n
- en hot pot, n
- en huoguo, n
- en steamboat, n
- de chinesische Fondue, n f
- de chinesisches Fondue, n n
- de Feuertopf, n m
- zh 火锅, n
- zh huǒguō, n
<Gastronomia>
Definició
Plat de la cuina xinesa consistent en un brou calent, servit a taula dins una olla muntada sobre un fogonet, en la qual els comensals van coent menges diverses, generalment verdura, pasta, marisc, carn o peix, que amaneixen tot seguit amb salses o altres ingredients.
Nota
- El brou de la fondue xinesa pot ser de carn, de marisc o de verdura.