Back to top
Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de la Neoloteca, el diccionari en línia de termes normalitzats pel Consell Supervisor:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Neoloteca [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 1999-2024.
<http://www.termcat.cat/neoloteca/>
A la Neoloteca trobareu informació més detallada dels termes, que inclou:

- Els criteris que s'han tingut en compte per a l'aprovació de la forma catalana proposada (des del 2011).
- El motiu de normalització dels termes i el tipus de formació lèxica de la denominació aprovada (des del 2018).

  • ca  ou mil·lenari, n m
  • es  huevo centenario, n m
  • es  huevo milenario, n m
  • fr  oeuf centenaire, n m
  • fr  oeuf de cent ans, n m
  • it  uovo centenario, n m
  • pt  ovo centenário, n m
  • pt  ovo de cem anos, n m
  • pt  ovo preservado, n m
  • en  century egg, n
  • en  millennium egg, n
  • en  pidan, n
  • en  preserved egg, n
  • en  thousand-year egg, n
  • en  thousand-year-old egg, n
  • de  chinesisches Ei, n n
  • de  fermentiertes Ei, n n
  • de  hundertjähriges Ei, n n
  • de  tausendjähriges Ei, n n
  • zh  皮蛋, n
  • zh  pídàn·, n

<Gastronomia>

Definició
Plat de la cuina xinesa consistent en un ou dur de gallina, ànec o guatlla, amb la clara de color d'ambre i el rovell de color verd negrós, de textura gelatinosa i gust fort, que es prepara colgant l'ou cru en un medi alcalí, tradicionalment una barreja de calç, cendra, sal i argila, durant un període que pot oscil·lar entre unes setmanes i uns quants mesos.