Back to top
panet al vapor xinès panet al vapor xinès

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de la Neoloteca, el diccionari en línia de termes normalitzats pel Consell Supervisor:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Neoloteca [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 1999-2024.
<http://www.termcat.cat/neoloteca/>
A la Neoloteca trobareu informació més detallada dels termes, que inclou:

- Els criteris que s'han tingut en compte per a l'aprovació de la forma catalana proposada (des del 2011).
- El motiu de normalització dels termes i el tipus de formació lèxica de la denominació aprovada (des del 2018).

  • ca  panet al vapor xinès, n m
  • ca  mantou, n m sin. compl.
  • es  mantou, n m
  • es  panecillo al vapor, n m
  • es  panecillo chino al vapor, n m
  • fr  mantou, n m
  • fr  petit pain à la chinoise, n m
  • it  mantou, n m
  • it  pane cinese al vapore, n m
  • it  panino cinese al vapore, n m
  • en  Chinese bun, n
  • en  man t'ou, n
  • en  mantou, n
  • en  steamed bun, n
  • de  Mantou, n n
  • zh  馒头, n
  • zh  mántóu, n

<Cereals>

Definició
Panet de farina de blat característic del nord de la Xina, sense crosta i de textura suau i esponjosa, que s'elabora coent la pasta al vapor.

Nota

  • 1. La denominació mantou correspon a la forma destonalitzada de mántóu, denominació xinesa transcrita segons el sistema pinyin.