panet al vapor xinès
panet al vapor xinès
La informació d'aquesta fitxa procedeix de la Neoloteca, el diccionari en línia de termes normalitzats pel Consell Supervisor:
TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Neoloteca [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 1999-2024.
<http://www.termcat.cat/neoloteca/>
A la Neoloteca trobareu informació més detallada dels termes, que inclou:
- Els criteris que s'han tingut en compte per a l'aprovació de la forma catalana proposada (des del 2011).
- El motiu de normalització dels termes i el tipus de formació lèxica de la denominació aprovada (des del 2018).
- ca panet al vapor xinès, n m
- ca mantou, n m sin. compl.
- es mantou, n m
- es panecillo al vapor, n m
- es panecillo chino al vapor, n m
- fr mantou, n m
- fr petit pain à la chinoise, n m
- it mantou, n m
- it pane cinese al vapore, n m
- it panino cinese al vapore, n m
- en Chinese bun, n
- en man t'ou, n
- en mantou, n
- en steamed bun, n
- de Mantou, n n
- zh 馒头, n
- zh mántóu, n
<Cereals>
Definició
Panet de farina de blat característic del nord de la Xina, sense crosta i de textura suau i esponjosa, que s'elabora coent la pasta al vapor.
Nota
- 1. La denominació mantou correspon a la forma destonalitzada de mántóu, denominació xinesa transcrita segons el sistema pinyin.