Cerca avançada
* Els camps marcats amb un asterisc són obligatoris Has d'omplir, com a mínim, el camp Text de la consulta
  •  
Mostrar la cerca bàsica
   
   

ramadà

Mostra font de procedència Mostra font de procedència La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

ASSOCIACIÓ UNESCO PER AL DIÀLEG INTERRELIGIÓS. Diccionari de religions [en línia]. Barcelona: TERMCAT. Centre de Terminologia, cop. 2015. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/193/>

  • ca ramadà, n m

<Religions > Islam>

Novè mes del calendari islàmic, en el qual es realitza el dejuni ritual, que és el quart pilar de l'islam.

Nota: El ramadà és el mes més important i tota la comunitat musulmana practica l'abstinència (sawm) des de la sortida del sol fins que es fa fosc, per recordar que fou durant aquest mes que es va revelar l'Alcorà. Tothom s'absté de menjar, beure, fumar i tenir relacions sexuals per accedir a la dimensió espiritual de la vida. No hi ha una norma exacta per trencar el dejuni: hi ha qui ho fa a casa i qui ho fa a la mesquita, qui fa un gran àpat i qui únicament pren dàtils; a més a més, el ritual depèn dels costums culturals dels països. El dejuni és obligatori només per a les persones que s'ho puguin permetre físicament i mentalment: els nens, els qui són de viatge, els malalts, les dones quan tenen la menstruació i les embarassades no han de practicar-lo o bé ho poden fer més tard, durant l'any. Com que el calendari islàmic és lunar, el mes del ramadà canvia cada any. El ramadà és un mes de perdó, de pietat, de reflexió personal i de celebració col·lectiva. Durant el ramadà es dona molta importància a la caritat, ja que tothom, pobres i rics, ha de poder gaudir de la festa sense mancances.

   
   

Servei d’atenció personalitzada

Consultes terminològiques

Si la informació obtinguda no és prou satisfactòria per a la resolució del vostre dubte, el Cercaterm, per mitjà del Servei d'atenció personalitzada, us permet adreçar-vos al Servei de Consultes del TERMCAT.

Veure exemples Fer una consulta terminològica Fer una consulta terminològica

Has de ser un usuari registrat per a poder enviar una consulta terminològica

Accedir al meu compte

Registrar-me al web