tapes cantoneses
tapes cantoneses
La informació d'aquesta fitxa procedeix de la Neoloteca, el diccionari en línia de termes normalitzats pel Consell Supervisor:
TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Neoloteca [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 1999-2024.
<http://www.termcat.cat/neoloteca/>
A la Neoloteca trobareu informació més detallada dels termes, que inclou:
- Els criteris que s'han tingut en compte per a l'aprovació de la forma catalana proposada (des del 2011).
- El motiu de normalització dels termes i el tipus de formació lèxica de la denominació aprovada (des del 2018).
- ca tapes cantoneses, n f pl
- ca dimsum, n m sin. compl.
- es dim sum, n m
- fr dimsum, n m
- fr dim sum, n m var. ling.
- it dim sum, n m
- en dianxin, n
- en dim sam, n
- en dim sum, n
- de Dimsum, n pl
- de Dim Sum, n pl var. ling.
- zh 点心, n
- zh diǎnxīn, n
<Gastronomia>
Definició
Assortiment de plats de la cuina cantonesa que se serveix en petites racions, com a aperitiu o bé com a àpat principal, generalment acompanyat de te.
Nota
- 1. S'inclouen dins les tapes cantoneses una gran varietat de plats, dolços o salats: diferents tipus de pasta farcida, fideus, boletes d'arròs, bocins de pollastre fregits, rotlles de primavera, pastissets, etc.
- 2. La denominació dimsum és una forma cantonesa vehiculada probablement a través de l'anglès.