Back to top
vi de cereal xinès vi de cereal xinès

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de la Neoloteca, el diccionari en línia de termes normalitzats pel Consell Supervisor:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Neoloteca [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 1999-2024.
<http://www.termcat.cat/neoloteca/>
A la Neoloteca trobareu informació més detallada dels termes, que inclou:

- Els criteris que s'han tingut en compte per a l'aprovació de la forma catalana proposada (des del 2011).
- El motiu de normalització dels termes i el tipus de formació lèxica de la denominació aprovada (des del 2018).

  • ca  vi de cereal xinès, n m
  • ca  huangjiu, n m sin. compl.
  • es  huangjiu, n m
  • es  vino amarillo, n m
  • fr  huangjiu, n m
  • fr  vin de céréale, n m
  • pt  huangjiu, n m
  • en  grain wine, n
  • en  huangjiu, n
  • en  yellow wine, n
  • zh  黄酒, n
  • zh  huángjiǔ, n

<Begudes>

Definició
Beguda alcohòlica tradicional de la Xina, de gust suau i dolç, que s'obté de la fermentació d'un cereal, generalment arròs, melca, mill o blat.

Nota

  • 1. La varietat més coneguda de vi de cereal xinès és la que es fa amb arròs (vi d'arròs o mijiu).
  • 2. La denominació huangjiu correspon a la forma destonalitzada de huángjiǔ, denominació xinesa transcrita segons el sistema pinyin.