Com funciona la cerca?
Cerca avançada
* Els camps marcats amb un asterisc són obligatoris Has d'omplir, com a mínim, el camp Text de la consulta
Mostrar la cerca bàsica
   
   

 
  • 1895387   a caballo  a caballo
     
       
    • a cavall, adj
    • es a caballo
    • fr à cheval

    Es diu de les peces petites de bou o vedell, rostides a la graella o a la planxa (bistec, entrecot, costella, llonza), sobre les quals es col·loca un o dos ous ferrats procurant que, en fregir-los, quedin abunyolats.

       
  • 1895083   a la americana  a la americana
     
       
    • a l'americana, adj
    • es a la americana
    • fr à l'américaine

    Dit d'una preparació clàssica de crustacis, especialment amb llagosta o llobregant, que porta mantega, all, tomàquet i un bon raig de conyac. Per a nosaltres és millor amb oli.

       
  • 1898420   a la banquera  a la banquera
     
       
    • a la banquera, adj
    • es a la banquera
    • fr à la banquière

    Dit d'una guarnició "rica" feta amb croquetes d'aviram o altres ocells, bolets o làmines de tòfona. S'empra per a acompanyar tota mena d'aus i guarnir crostades, timbals o vol-au-vents. La mateixa guarnició acompanya els turnedós i els filets de xai saltats, col·locats damunt de llesques de pa napades amb un desglaçat de vi de Madeira.

       
  • 1895371   a la benedictina  a la benedictina
     
       
    • a la benedictina, adj
    • es a la benedictina
    • fr à la bénédictine

    Dit de diversos plats i preparacions culinàries en què intervé un puré de carn de bacallà i patates, o també la brandada.

       
  • 1898421   a la bordelesa  a la bordelesa
     
       
    • a la bordelesa, adj
    • es a la bordelesa
    • fr à la bordelaise

    Es diu d'una preparació amb ingredients diversos (ous, peix, crustacis, entrecots, ronyons) que té en comú elements com ara el moll d'os i les escalunyes, però sobretot la presència d'una salsa de vi blanc per al peix i la carn blanca, i de vi negre per a la carn roja.

       
  • 1895442   a la borgoñona  a la borgoñona
     
       
    • a la borgonyona, adj
    • es a la borgoñona
    • fr à la bourguignonne

    Es diu de preparacions cuinades amb vi negre, l'exemple més conegut de les quals és el bou a la borgonyona.

       
  • 1896062   a la brutesca  a la brutesca
     
       
    • a la brutesca, adv
    • a la petarrellada, adv sin. compl.
    • es a la brutesca

    Es diu de la manera de coure els aliments, especialment els cargols terrestres, posant-los sobre un rajol, una llauna, una llosa o una planxa de ferro, i cobrint-los de llenya encesa. És un procediment que sols es fa a l'aire lliure pels inconvenients obvis que té.

       
  • 1898681   à la canotière  à la canotière
     
       
    • à la canotière [fr], adj
    • es à la canotière
    • fr à la canotière

    Es diu en general de peixos d'aigua dolça cuits amb aigua i napats de salsa borda, i especialment d'una preparació de la carpa, farcida d'una escuma de peix i cuita al forn en un fumet de vi blanc. Aquests plats es realcen amb crancs bullits i florons (petites peces de pasta fullada en forma de peix).

       
  • 1895876   a la cazadora  a la cazadora
     
       
    • a la caçadora, adj
    • es a la cazadora
    • fr chasseur

    Es diu de preparacions saltades i acompanyades d'una salsa de xampinyons, escalunya, vi blanc i tomàquet. Igualment, acompanyen ous escalfats, fetges, o es fan servir per farcir una truita. En la cuina clàssica es tracta de preparacions en les quals figura puré de caça. Al segle passat es dedicaren diverses preparacions de cuina que inclouen alguna peça de caça al personatge bíblic Nemrod, gran caçador davant el que és etern.

       
  • 1895924   a la diabla  a la diabla
     
       
    • a la diable, adj
    • es a la diabla
    • fr à la diable

    Es diu de les peces de carn, aviram, peixos, crustacis, despulles, etc., tallades, assaonades i de vegades untades de mostassa, arrebossades, rostides a la brasa i servides amb una salsa picant anomenada diable.