Com funciona la cerca?
Cerca avançada
* Els camps marcats amb un asterisc són obligatoris Has d'omplir, com a mínim, el camp Text de la consulta
Mostrar la cerca bàsica
   
   

 
  • 1898562   à blanc  à blanc
     
       
    • coure al blanc, v tr
    • es en blanco
    • fr à blanc

    Coure en un brou curt d'aigua i farina.

       
  • 1895387   à cheval  à cheval
     
       
    • a cavall, adj
    • es a caballo
    • fr à cheval

    Es diu de les peces petites de bou o vedell, rostides a la graella o a la planxa (bistec, entrecot, costella, llonza), sobre les quals es col·loca un o dos ous ferrats procurant que, en fregir-los, quedin abunyolats.

       
  • 1895083   à l'américaine  à l'américaine
     
       
    • a l'americana, adj
    • es a la americana
    • fr à l'américaine

    Dit d'una preparació clàssica de crustacis, especialment amb llagosta o llobregant, que porta mantega, all, tomàquet i un bon raig de conyac. Per a nosaltres és millor amb oli.

       
  • 1895260   à l'anglaise  à l'anglaise
     
       
    • a l'anglesa, adj
    • es a la inglesa
    • fr à l'anglaise

    Dit de carns, hortalisses o peixos tractats segons modes de cocció molt diferents. Les hortalisses a l'anglesa són cuites en aigua i servides al natural, amb julivert picat, mantega fosa o fresca, una salsa amb fines herbes, etc. Semblantment, s'anomenen peixos arrebossats a l'anglesa els peixos abans de ser saltats o fregits. Tots els peixos poden ser rostits a l'anglesa, tallats en rodanxes si són massa grans, cisellats si són petits, després d'haver estat untats d'oli d'oliva o de mantega fosa (enfarinats prèviament si tenen una carn delicada). La cocció s'ha de realitzar a foc suau. Els plats de peix tractats així són acompanyats de mantega fosa o de mantega majordoma i, eventualment, de patates al vapor o al natural (bullides), o també d'hortalisses cuites a l'aigua.

       
  • 1895789   à l'écarlate  à l'écarlate
     
       
    • a l'escarlata, adj
    • es a la escarlata
    • fr à l'écarlate

    Es diu de les carns de bou, de vedell o de porc submergides durant un cert temps en salmorra, cosa que els dona un color roig viu. Després se sotmeten a un escalfat en aigua. D'aquesta mena de preparacions, la més coneguda és la llengua escarlata, que se serveix com a entremès, freda, o calenta i acompanyada de llegums (mongetes blanques, les més indicades). També s'empra com a decoració tallada de diverses formes.

       
  • 1896324   à l'hôtelière  à l'hôtelière
     
       
    • a l'hotelera, adj
    • es a la hotelera
    • fr à l'hôtelière

    Dit de les carns i els peixos que, una vegada rostits o saltats, se serveixen acompanyats de mantega maître d'hôtel.

       
  • 1896360   à l'italienne  à l'italienne
     
       
    • a la italiana, adj
    • es a la italiana
    • fr à l'italienne

    Dit dels plats que es preparen amb una salsa dita italiana, que té per base una maionesa a la llimona, addicionada d'un puré de cervells i julivert picat molt fi. Les persones que no coneixen Itàlia ni la seva cuina creuen que es redueix a les seves famoses pastes i a les pizzes, no menys famoses. I és que desconeixen la qualitat i la diversitat dels seus plats. D'altra part (com passa arreu del món), les autèntiques especialitats són regionals, fins i tot locals. Igual com passa a qualsevol estat, Itàlia és massa extensa per parlar de cuina italiana; les diferències de nord a sud són enormes, així com a les seves illes, i la cuina del peix de la seva impressionant costa, que va des de Gènova passant per Nàpols i doblant Calàbria fins a arribar a Venècia, trobant el mateix mar, ens ofereix diferents peixos i diferents maneres de preparar-los.

       
  • 1897897   à l'Orly  à l'Orly
     
       
    • a l'Orly, adj
    • es a la Orly
    • fr à l'Orly

    Dit de la preparació de peixos fregits en la qual el peix, tallat a trossos petits o a tires, se salpebra, es ruixa amb suc de llimona i, després d'haver-lo deixat reposar uns moments, s'introdueix en una massa suau d'ous, cervesa, llet, aigua, sal i farina, i, finalment, es fregeix per les dues cares. S'ignora l'origen del nom d'aquesta preparació.

    Nota: Antany s'escrivia Horly.

       
  • 1898420   à la banquière  à la banquière
     
       
    • a la banquera, adj
    • es a la banquera
    • fr à la banquière

    Dit d'una guarnició "rica" feta amb croquetes d'aviram o altres ocells, bolets o làmines de tòfona. S'empra per a acompanyar tota mena d'aus i guarnir crostades, timbals o vol-au-vents. La mateixa guarnició acompanya els turnedós i els filets de xai saltats, col·locats damunt de llesques de pa napades amb un desglaçat de vi de Madeira.

       
  • 1895371   à la bénédictine  à la bénédictine
     
       
    • a la benedictina, adj
    • es a la benedictina
    • fr à la bénédictine

    Dit de diversos plats i preparacions culinàries en què intervé un puré de carn de bacallà i patates, o també la brandada.