Com funciona la cerca?
Cerca avançada
* Els camps marcats amb un asterisc són obligatoris Has d'omplir, com a mínim, el camp Text de la consulta
Mostrar la cerca bàsica
   
   

       
  • 414918   banyar  <Cocció > Guisats> banyar
     
       
    • banyar, v tr
    • es bañar
    • fr baigner
    • en bath, to

    <Cocció > Guisats>

    Cobrir totalment un aliment amb un líquid.

    Nota: Vegeu també napar i regar.

       
  • 415051   barrejar  <Tractament dels productes > Mescles> barrejar
     
       
    • barrejar, v tr
    • mesclar, v tr
    • es mezclar
    • fr mélanger
    • en mix, to

    <Tractament dels productes > Mescles>

    Unir dues o més substàncies diferents de manera que formin un tot.

       
  • 414821   batre  <Tractament dels productes > Preparació> batre
     
       
    • batre, v tr
    • es batir
    • fr battre
    • en beat, to

    <Tractament dels productes > Preparació>

    Remenar enèrgicament, a cops de forquilla, de batedor o amb un aparell, un preparat líquid o pastós fins a aconseguir una determinada textura.

       
  • 414822   batre a punt de neu  <Tractament dels productes > Preparació> batre a punt de neu
     
       
    • batre a punt de neu, v tr
    • es batir a punto de nieve
    • fr battre en neige
    • en whip, to

    <Tractament dels productes > Preparació>

    Batre clares d'ou fins a aconseguir una textura esponjosa i compacta semblant a la de la neu.

       
  • 414904   blanquejar  <Cocció > Bulls> blanquejar
     
       
    • blanquejar, v tr
    • emblanquir, v tr
    • escaldar, v tr
    • es blanquear
    • es escaldar
    • fr blanchir
    • fr ébouillanter
    • en blanch, to

    <Cocció > Bulls>

    Fer bullir lleugerament un producte, generalment vegetal, per tal de reblanir-lo, eliminar-ne el color o treure'n el mal sabor.

       
  • 414919   bresa  <Cocció > Guisats> bresa
     
       
    • bresa, n f
    • es bresa
    • fr mirepoix
    • en mirepois
    • en mirepoix

    <Cocció > Guisats>

    Conjunt d'hortalisses, verdures, espècies, etc., tallades a trossos de 2 a 3 centímetres, amb què es fondeja generalment una bresera per coure-hi un aliment, sobretot carn, en oli, mantega o llard.

    Nota: La bresera és una cassola ovalada o rectangular, d'angles arrodonits, proveïda d'una tapadora encaixada i de dues nanses.

       
  • 414920   bresar  <Cocció > Guisats> bresar
     
       
    • bresar, v tr
    • es brasear
    • es bresar
    • es bresear
    • fr braiser
    • en braise, to

    <Cocció > Guisats>

    Coure un aliment, generalment peces senceres de carn, en una bresera o en una cassola similar.

       
  • 414900   brou  <Cocció > Bulls> brou
     
       
    • brou, n m
    • caldo, n m sin. compl.
    • es caldo
    • fr bouillon
    • en broth

    <Cocció > Bulls>

    Aliment líquid més o menys concentrat que resulta de la cocció en aigua de carn, peix, hortalisses, etc. amb herbes aromàtiques.

       
  • 414901   brou curt  <Cocció > Bulls> brou curt
     
       
    • brou curt, n m
    • es caldo corto
    • fr court-bouillon
    • en court-bouillon

    <Cocció > Bulls>

    Brou compost d'aigua amb hortalisses i herbes aromàtiques i vi o vinagre que es fa reduir durant una hora aproximadament i que, generalment, s'utilitza per a coure-hi peix.

       
  • 415055   brou de peix  <Cocció > Bulls> brou de peix
     
       
    • brou de peix, n m
    • fumet, n m
    • es caldo de pescado
    • fr fumet de poisson
    • en fish-stock

    <Cocció > Bulls>

    Brou elaborat amb peix o restes de peix.