Com funciona la cerca?
Cerca avançada
* Els camps marcats amb un asterisc són obligatoris Has d'omplir, com a mínim, el camp Text de la consulta
Mostrar la cerca bàsica
   
   

       
  • 415031   edulcorar  <Tractament dels productes > Additaments i assaonaments> edulcorar
     
       
    • endolcir, v tr
    • edulcorar, v tr sin. compl.
    • es edulcorar
    • es endulzar
    • fr adoucir
    • fr édulcorer
    • en sweeten, to

    <Tractament dels productes > Additaments i assaonaments>

    Afegir sucre, mel, etc. a un aliment per fer-lo més dolç.

       
  • 414978   eixarreir-se  <Alteració dels productes> eixarreir-se
     
       
    • eixarreir-se, v intr pron
    • es resecarse

    <Alteració dels productes>

    Ressecar-se fins a endurir-se, un aliment, per dessecació.

       
  • 414904   emblanquir  <Cocció > Bulls> emblanquir
     
       
    • blanquejar, v tr
    • emblanquir, v tr
    • escaldar, v tr
    • es blanquear
    • es escaldar
    • fr blanchir
    • fr ébouillanter
    • en blanch, to

    <Cocció > Bulls>

    Fer bullir lleugerament un producte, generalment vegetal, per tal de reblanir-lo, eliminar-ne el color o treure'n el mal sabor.

       
  • 415032   emborrassar  <Tractament dels productes > Additaments i assaonaments> emborrassar
     
       
    • enllardar, v tr
    • emborrassar, v tr sin. compl.
    • enllardonar, v tr sin. compl.
    • es enlardar
    • es lardar
    • es lardear
    • fr barder
    • en bard, to
    • en lard, to

    <Tractament dels productes > Additaments i assaonaments>

    Untar amb llard una vianda que ha de rostir-se a fi de protegir-la de la font de calor i evitar que es ressequi.

       
  • 414988   emborratxar  <Acabament dels productes > Operacions finals> emborratxar
     
       
    • emborratxar, v tr
    • es emborrachar
    • fr imbiber
    • en soak, to

    <Acabament dels productes > Operacions finals>

    Amarar un pastís amb almívar i licor o vi per estovar-lo i aromatitzar-lo.

       
  • 414827   embotir  <Tractament dels productes > Preparació> embotir
     
       
    • embotir, v tr
    • es embutir
    • fr remplir

    <Tractament dels productes > Preparació>

    Omplir atapeïdament un budell de carn capolada, generalment de porc, fins a posar-lo tibant.

       
  • 415034   emmetxar  <Tractament dels productes > Additaments i assaonaments> emmetxar
     
       
    • entatxonar, v tr
    • emmetxar, v tr sin. compl.
    • enllardar, v tr sin. compl.
    • es mechar
    • fr larder
    • fr piquer
    • en lard, to

    <Tractament dels productes > Additaments i assaonaments>

    Fer talls i forats a una peça de carn que s'ha de rostir i omplir-los de tallets de cansalada i altres ingredients per fer-la més saborosa.

       
  • 414829   emmotllar  <Tractament dels productes > Preparació> emmotllar
     
       
    • emmotllar, v tr
    • es moldear
    • fr mouler
    • en put in mould, to

    <Tractament dels productes > Preparació>

    Posar un aliment dins un motlle per tal que n'agafi la forma.

       
  • 415035   empanar  <Tractament dels productes > Additaments i assaonaments> empanar
     
       
    • empanar, v tr
    • es empanar
    • fr paner

    <Tractament dels productes > Additaments i assaonaments>

    Embolcar carn o altra vianda amb pasta per coure-la després al forn.

       
  • 415033   empebrar  <Tractament dels productes > Additaments i assaonaments> empebrar
     
       
    • empebrar, v tr
    • es aderezar con pimienta
    • fr poivrer
    • en pepper, to

    <Tractament dels productes > Additaments i assaonaments>

    Amanir amb pebre.