Com funciona la cerca?
Cerca avançada
* Els camps marcats amb un asterisc són obligatoris Has d'omplir, com a mínim, el camp Text de la consulta
Mostrar la cerca bàsica
   
   

       
  • 414869   faisandé  <Tractament dels productes > Preparació> faisandé
     
       
    • faisandé, adj
    • es faisandé
    • es manido
    • fr faisandé
    • en gamy

    <Tractament dels productes > Preparació>

    Dit de la carn de caça sotmesa a un inici de descomposició perquè adquireixi un tast adequat.

       
  • 414835   farciment  <Tractament dels productes > Preparació> farciment
     
       
    • farciment, n m
    • es relleno
    • fr farce
    • en stuffing

    <Tractament dels productes > Preparació>

    Mescla d'ingredients crus o cuits, picats i amanits amb què es farceix una vianda.

       
  • 414836   farcir  <Tractament dels productes > Preparació> farcir
     
       
    • farcir, v tr
    • es rellenar
    • fr farcir
    • en stuff, to

    <Tractament dels productes > Preparació>

    Omplir una vianda amb un farciment.

       
  • 414929   fer suar  <Cocció > Guisats> fer suar
     
       
    • fer suar, v tr
    • es hacer sudar
    • fr faire suer
    • en sweat, to

    <Cocció > Guisats>

    Provocar l'evaporació i la concentració de les substàncies líquides que conté un aliment, especialment verdures, hortalisses o una peça de carn, posant-lo en un recipient tancat i a una escalfor mitjana.

       
  • 414980   fermentar  <Alteració dels productes> fermentar
     
       
    • fermentar, v intr
    • es fermentar
    • fr fermenter
    • en ferment, to

    <Alteració dels productes>

    Transformar-se o descompondre's, un producte orgànic, per l'acció d'enzims produïts per microorganismes, com ara llevats o bacteris.

       
  • 414849   filet  <Tractament dels productes > Trossejament> filet
     
       
    • filet, n m
    • suprema, n f sin. compl.
    • es filete
    • es suprema
    • fr filet
    • fr suprême
    • en filet
    • en fillet

    <Tractament dels productes > Trossejament>

    Tall prim de carn o de peix, sense os o sense espina.

       
  • 415076   filet  <Tractament dels productes > Trossejament> filet
     
       
    • filet, n m
    • es filete
    • es solomillo
    • fr filet
    • en filet
    • en fillet
    • en fillet steak
    • en tenderloin

    <Tractament dels productes > Trossejament>

    Tros del llom del bou, de la vedella, etc. que no té ossos ni tendons.

       
  • 415040   fines herbes  <Tractament dels productes > Additaments i assaonaments> fines herbes
     
       
    • fines herbes, n f pl
    • es finas hierbas
    • fr fines herbes
    • en aromatic herbs
    • en fine herbs

    <Tractament dels productes > Additaments i assaonaments>

    Assortiment d'herbes aromàtiques combinades i molt ben picades amb què s'adoben certs menjars.

    Nota: Generalment són el julivert, el cerfull, l'estragó i l'api. La proporció de cadascuna es calcula tenint en compte el seu poder aromàtic i el menjar al qual van destinades.

       
  • 414799   flamejar  <Cocció > Intervenció durant la cocció> flamejar
     
       
    • flamejar, v tr
    • es flamear
    • fr flamber
    • en fambée, to
    • en flambé, to

    <Cocció > Intervenció durant la cocció>

    Inflamar i fer cremar durant una breu estona el licor o l'aiguardent amb què s'ha regat un preparat o un menjar.

       
  • 414981   florir-se  <Alteració dels productes> florir-se
     
       
    • florir-se, v intr pron
    • es florecerse
    • fr moisir
    • en go mouldy, to

    <Alteració dels productes>

    Cobrir-se, un aliment, d'una capa de floridura que el malmet.