Com funciona la cerca?
Cerca avançada
* Els camps marcats amb un asterisc són obligatoris Has d'omplir, com a mínim, el camp Text de la consulta
Mostrar la cerca bàsica
   
   

       
  • 414983   garapinyar  <Acabament dels productes > Operacions finals> garapinyar
     
       
    • garapinyar, v tr
    • es garapiñar
    • es garrapiñar
    • fr praliner

    <Acabament dels productes > Operacions finals>

    Recobrir d'almívar pres formant grumolls.

       
  • 414870   gebrar  <Tractament dels productes > Additaments i assaonaments> gebrar
     
       
    • gebrar, v tr
    • es escarchar
    • es glasear
    • fr glacer
    • fr napper
    • en frost, to
    • en ice, to

    <Tractament dels productes > Additaments i assaonaments>

    Cobrir un dolç o una fruita, confitada o amb licor, amb una capa brillant i dura de sucre cuit.

       
  • 415019   gelatina  <Acabament dels productes > Presentació del plat> gelatina
     
       
    • gelatina, n f
    • es gelatina
    • fr gélatine
    • en gelatin

    <Acabament dels productes > Presentació del plat>

    Brou de carn que, un cop fred, s'ha espessit i té una consistència tova, elàstica i transparent.

       
  • 415018   gelea  <Acabament dels productes > Presentació del plat> gelea
     
       
    • gelea, n f
    • es jalea
    • fr gelée
    • en jelly

    <Acabament dels productes > Presentació del plat>

    Preparat gelatinós obtingut fent bullir suc de fruita amb sucre i deixant-lo refredar.

       
  • 414939   gelea  <Acabament dels productes > Presentació del plat> gelea
     
       
    • gelea, n f
    • es jalea
    • fr gelée
    • en jelly

    <Acabament dels productes > Presentació del plat>

    Preparat de consistència tova i elàstica a causa de la gelatina que conté.

       
  • 414899   glaça  <Acabament dels productes > Presentació del plat> glaça
     
       
    • glaça, n f
    • es glasa
    • fr glace
    • en frosting
    • en glaze
    • en icing

    <Acabament dels productes > Presentació del plat>

    Capa brillant i llisa, preparada amb sucre i clara d'ou, amb què es cobreixen alguns pastissos.

       
  • 414954   glaça  <Cocció > Rostits> glaça
     
       
    • glaça, n f
    • es glasa
    • fr glace
    • en glaze

    <Cocció > Rostits>

    Suc que ha desprès una peça de carn o de peix durant la cocció i que s'ha espessit i caramel·litzat formant una superfície llisa que s'adhereix al fons del recipient en què es cou.

       
  • 414863   glaçar  <Acabament dels productes > Presentació del plat> glaçar
     
       
    • glaçar, v tr
    • es glasear
    • fr glacer
    • en frost, to
    • en glacé, to
    • en glaze, to
    • en ice, to

    <Acabament dels productes > Presentació del plat>

    Cobrir un pastís amb glaça.

       
  • 414953   glacejar  <Cocció > Rostits> glacejar
     
       
    • glacejar, v tr
    • es glasear
    • fr glacer
    • en glaze, to

    <Cocció > Rostits>

    Enrossir al forn o en una salamandra, sota un foc viu, la superfície d'un menjar cobert amb una salsa o un suc, de manera que quedi lluent.

       
  • 414955   gratinar  <Cocció > Rostits> gratinar
     
       
    • gratinar, v tr
    • es gratinar
    • fr gratiner
    • en brown, to
    • en cook au gratin, to

    <Cocció > Rostits>

    Enrossir al forn o en una salamandra, sota un foc viu, la superfície d'un menjar, empolsat, generalment, amb formatge o pa ratllat.