Com funciona la cerca?
Cerca avançada
* Els camps marcats amb un asterisc són obligatoris Has d'omplir, com a mínim, el camp Text de la consulta
Mostrar la cerca bàsica
   
   

       
  • 414854   palpís  <Tractament dels productes > Trossejament> palpís
     
       
    • palpís, n m

    <Tractament dels productes > Trossejament>

    Escalopa del crostó o del cap de mort de la vedella, tallada molt prima.

    Nota: Per extensió, es coneixen amb el mateix nom els filets de la cuixa de l'anyell.

       
  • 414894   passar pel colador xinès  <Tractament dels productes > Filtratges> passar pel colador xinès
     
       
    • passar pel colador xinès, v tr
    • es pasar por el colador chino
    • fr passer au chinois
    • en pass through a chinois, to
    • en strain through a chinois, to

    <Tractament dels productes > Filtratges>

    Colar un líquid amb un colador xinès a fi que el resultat estigui pràcticament net de substàncies sòlides.

       
  • 414892   passar per l'estamenya  <Tractament dels productes > Filtratges> passar per l'estamenya
     
       
    • passar per l'estamenya, v tr
    • es pasar por la estameña
    • fr étaminer
    • fr passer à l'étamine

    <Tractament dels productes > Filtratges>

    Colar un líquid amb una estamenya a fi que el resultat estigui completament net de substàncies sòlides.

       
  • 415009   passar-se  <Alteració dels productes> passar-se
     
       
    • passar-se, v intr pron
    • es pasarse
    • fr gâter, se

    <Alteració dels productes>

    Perdre, un aliment, la seva frescor o el seu punt.

       
  • 414885   pastar  <Tractament dels productes > Mescles> pastar
     
       
    • pastar, v tr
    • es amasar
    • fr pétrir
    • en knead, to

    <Tractament dels productes > Mescles>

    Treballar una sèrie de productes fins que adquireixen la consistència d'una pasta.

       
  • 414915   pasteurització  <Cocció > Bulls> pasteurització
     
       
    • pasteurització, n f
    • es pasteurización
    • fr pasteurisation
    • en pasteurization

    <Cocció > Bulls>

    Procediment de conservació d'aliments que consisteix a escalfar-los a una temperatura de 70°C a 80°C i refredar-los posteriorment d'una manera brusca.

       
  • 415068   pasteuritzar  <Cocció > Bulls> pasteuritzar
     
       
    • pasteuritzar, v tr
    • es pasteurizar
    • fr pasteuriser
    • en pasteurize, to

    <Cocció > Bulls>

    Sotmetre un aliment a pasteurització.

       
  • 414812   pelar  <Tractament dels productes > Neteja> pelar
     
       
    • pelar, v tr
    • es mondar
    • es pelar
    • fr peler
    • en peel, to

    <Tractament dels productes > Neteja>

    Llevar la pell o l'escorça d'una fruita, d'una hortalissa, etc.

       
  • 415041   perfumar  <Tractament dels productes > Additaments i assaonaments> perfumar
     
       
    • perfumar, v tr
    • es perfumar
    • fr parfumer

    <Tractament dels productes > Additaments i assaonaments>

    Afegir una substància olorosa a un producte per tal que s'impregni del seu perfum.

       
  • 415042   pessic  <Tractament dels productes > Additaments i assaonaments> pessic
     
       
    • pessic, n m
    • pols, n m sin. compl.
    • polsada, n f sin. compl.
    • polset, n m sin. compl.
    • polsim, n m sin. compl.
    • punta, n f sin. compl.
    • puntet, n m sin. compl.
    • es pellizco
    • es pizca
    • es punta
    • es punto
    • fr pincée
    • fr pointe
    • fr prise
    • en pinch

    <Tractament dels productes > Additaments i assaonaments>

    Petita porció d'additament culinari que es pren amb els dits.