Com funciona la cerca?
Cerca avançada
* Els camps marcats amb un asterisc són obligatoris Has d'omplir, com a mínim, el camp Text de la consulta
Mostrar la cerca bàsica
   
   

       
  • 415044   saladura  <Tractament dels productes > Additaments i assaonaments> saladura
     
       
    • saladura, n f
    • es saladura
    • fr salage
    • en salting

    <Tractament dels productes > Additaments i assaonaments>

    Acció i efecte de salar.

       
  • 415005   salaó  <Acabament dels productes > Adob i conservació> salaó
     
       
    • salaó, n f
    • es salazón
    • fr salaison
    • en salting

    <Acabament dels productes > Adob i conservació>

    Procés de conservació de la carn o del peix mitjançant la utilització de la sal com a element bàsic.

       
  • 415006   salar  <Acabament dels productes > Adob i conservació> salar
     
       
    • salar, v tr
    • es salar
    • fr saler
    • en salt, to

    <Acabament dels productes > Adob i conservació>

    Impregnar de sal un aliment per tal que no es corrompi i es conservi.

       
  • 415011   salar  <Tractament dels productes > Additaments i assaonaments> salar
     
       
    • salar, v tr
    • es salar
    • fr saler
    • en salt, to

    <Tractament dels productes > Additaments i assaonaments>

    Amanir amb sal.

       
  • 415007   salmorra  <Acabament dels productes > Adob i conservació> salmorra
     
       
    • salmorra, n f
    • es salmuera
    • fr saumure
    • en brine

    <Acabament dels productes > Adob i conservació>

    Solució aromatitzada amb sal marina, sucre, salnitre i aigua, emprada per a conservar certs aliments.

       
  • 415045   salpebrar  <Tractament dels productes > Additaments i assaonaments> salpebrar
     
       
    • salpebrar, v tr
    • es salpimentar
    • fr saler et poivrer
    • en salt and pepper, to

    <Tractament dels productes > Additaments i assaonaments>

    Amanir amb salpebre.

       
  • 415046   salpebre  <Tractament dels productes > Additaments i assaonaments> salpebre
     
       
    • salpebre, n m
    • es salpimienta
    • fr sel et poivre
    • en salt and pepper

    <Tractament dels productes > Additaments i assaonaments>

    Adob de sal i pebre.

       
  • 414995   salsar  <Acabament dels productes > Operacions finals> salsar
     
       
    • salsar, v tr
    • es salsear
    • fr saucer
    • en sauce, to

    <Acabament dels productes > Operacions finals>

    Afegir salsa a una menja, generalment en el moment de servir-la.

       
  • 414937   saltar  <Cocció > Fregits> saltar
     
       
    • saltar, v tr
    • es saltear
    • fr sauter
    • en sauté, to

    <Cocció > Fregits>

    Fregir un aliment a foc molt viu, amb poc greix i agitant-lo de tant en tant.

       
  • 414938   sobtar-se  <Cocció > Fregits> sobtar-se
     
       
    • sobtar-se, v intr pron
    • es arrebatarse

    <Cocció > Fregits>

    Coure's massa, superficialment, un aliment, per excés de foc.