Com funciona la cerca?
Cerca avançada
* Els camps marcats amb un asterisc són obligatoris Has d'omplir, com a mínim, el camp Text de la consulta
Mostrar la cerca bàsica
   
   

       
  • 414871   tall  <Tractament dels productes > Trossejament> tall
     
       
    • tall, n m
    • es trozo
    • fr tranche
    • en slice

    <Tractament dels productes > Trossejament>

    Tros de carn, peix, formatge, etc. tallat d'una peça sencera o d'un tros més gros.

       
  • 415071   tallar  <Tractament dels productes > Trossejament> tallar
     
       
    • tallar, v tr
    • es cortar
    • fr couper
    • fr tailler
    • en cut, to

    <Tractament dels productes > Trossejament>

    Dividir en parts un aliment amb un instrument tallant.

       
  • 414859   tallar a la brunesa  <Tractament dels productes > Trossejament> tallar a la brunesa
     
       
    • tallar a la brunesa, v tr
    • es cortar en brunoise
    • fr couper en brunoise
    • fr tailler en brunoise
    • en cut in brunoise, to

    <Tractament dels productes > Trossejament>

    Tallar un aliment a bocins de la mida d'un gra d'arròs.

       
  • 414861   tallar a la juliana  <Tractament dels productes > Trossejament> tallar a la juliana
     
       
    • tallar a la juliana, v tr
    • es cortar en juliana
    • fr couper en julienne
    • en cut in julienne, to
    • en julienne, to
    • en shred, to

    <Tractament dels productes > Trossejament>

    Tallar un aliment en trossets llargs i prims, entre tres i cinc centímetres de llarg i entre un i tres mil·límetres de gruix.

       
  • 414872   tallar al biaix  <Tractament dels productes > Trossejament> tallar al biaix
     
       
    • tallar al biaix, v tr
    • es cortar al bies
    • fr couper en biais

    <Tractament dels productes > Trossejament>

    Tallar un aliment obliquament.

       
  • 415012   tallar-se  <Alteració dels productes> tallar-se
     
       
    • tallar-se, v intr pron
    • es cortarse
    • fr tourner

    <Alteració dels productes>

    Perdre, una salsa, el lligam entre els ingredients que la formen.

       
  • 414893   tamisar  <Tractament dels productes > Filtratges> tamisar
     
       
    • tamisar, v tr
    • es tamizar
    • fr tamiser
    • en bolt, to
    • en boult, to
    • en sieve, to
    • en sift, to

    <Tractament dels productes > Filtratges>

    Fer passar un aliment granular per un tamís per tal de separar-ne les parts fines de les més grosses.

       
  • 414816   tornejar  <Tractament dels productes > Neteja> tornejar
     
       
    • tornejar, v tr
    • es tornear
    • fr tourner

    <Tractament dels productes > Neteja>

    Retallar un aliment amb un ganivet de cuina per donar-li una forma determinada i regular.

       
  • 414958   torrar  <Cocció > Rostits> torrar
     
       
    • torrar, v tr
    • es tostar
    • fr griller
    • en toast, to

    <Cocció > Rostits>

    Sotmetre directament a l'acció del foc un aliment, a fi que es dessequi i enrosseixi.

       
  • 414879   travar  <Tractament dels productes > Mescles> travar
     
       
    • lligar, v tr
    • travar, v tr sin. compl.
    • es ligar
    • es trabar
    • fr lier
    • en bind, to

    <Tractament dels productes > Mescles>

    Unir una sèrie d'ingredients de manera que el preparat resultant adquireixi una certa consistència.