Com funciona la cerca?
Cerca avançada
* Els camps marcats amb un asterisc són obligatoris Has d'omplir, com a mínim, el camp Text de la consulta
Mostrar la cerca bàsica
   
   

       
  • 414834   abaisser  <Tractament dels productes > Preparació> abaisser
     
       
    • estirar, v tr
    • aplanar, v tr sin. compl.
    • es aplanar
    • es estirar
    • fr abaisser
    • en roll, to

    <Tractament dels productes > Preparació>

    Estendre una pasta amb el corró fins a deixar-la amb una llargada i un gruix determinats.

       
  • 415025   aciduler  <Tractament dels productes > Additaments i assaonaments> aciduler
     
       
    • acidular, v tr
    • es acidular
    • fr aciduler

    <Tractament dels productes > Additaments i assaonaments>

    Fer tornar lleugerament àcid un preparat.

       
  • 415031   adoucir  <Tractament dels productes > Additaments i assaonaments> adoucir
     
       
    • endolcir, v tr
    • edulcorar, v tr sin. compl.
    • es edulcorar
    • es endulzar
    • fr adoucir
    • fr édulcorer
    • en sweeten, to

    <Tractament dels productes > Additaments i assaonaments>

    Afegir sucre, mel, etc. a un aliment per fer-lo més dolç.

       
  • 415054   agiter  <Tractament dels productes > Mescles> agiter
     
       
    • remenar, v tr
    • es remover
    • fr agiter
    • fr brasser
    • fr remuer
    • fr tourner
    • en stir, to

    <Tractament dels productes > Mescles>

    Mesclar suaument amb una espàtula o amb una cullera un menjar per evitar que s'aferri, s'agrumolli, etc.

       
  • 414977   aigrir  <Alteració dels productes> aigrir
     
       
    • avinagrar, v tr
    • es avinagrar
    • fr aigrir
    • en sour, to

    <Alteració dels productes>

    Fer tornar agre un líquid.

       
  • 414874   allonger  <Tractament dels productes > Mescles> allonger
     
       
    • allargar, v tr
    • es alargar
    • fr allonger
    • en thin, to

    <Tractament dels productes > Mescles>

    Augmentar el volum d'un suc, d'una salsa, etc. afegint-hi líquid.

       
  • 414867   amollir  <Tractament dels productes > Preparació> amollir
     
       
    • estovar, v tr
    • reblanir, v tr
    • es ablandar
    • es reblandecer
    • fr amollir
    • fr ramollir
    • en soften, to

    <Tractament dels productes > Preparació>

    Fer tornar tou o més tou un aliment, generalment remullant-lo.

       
  • 414959   aniser  <Tractament dels productes > Additaments i assaonaments> aniser
     
       
    • anisar, v tr
    • es anisar
    • fr aniser

    <Tractament dels productes > Additaments i assaonaments>

    Aromatitzar amb anís o amb essència d'anís un preparat, especialment de pastisseria.

       
  • 414820   aplatir  <Tractament dels productes > Preparació> aplatir
     
       
    • aplanar, v tr
    • es espalmar
    • fr aplatir

    <Tractament dels productes > Preparació>

    Copejar una peça de carn o de peix amb un estri adequat per aprimar-la uniformement.

       
  • 414991   aromatiser  <Tractament dels productes > Additaments i assaonaments> aromatiser
     
       
    • aromatitzar, v tr
    • es aromatizar
    • fr aromatiser
    • en flavour, to

    <Tractament dels productes > Additaments i assaonaments>

    Donar aroma a un preparat mitjançant l'addició d'herbes, hortalisses, espècies, etc.